- iPhone 4 er markedets beste

Anmelderne liker Apples nye smarttelefon.

BEST I KLASSEN: Det mener et klart flertall av anmeldere som har testet Apples iPhone 4 før den kommer i salg i morgen. Foto: APPLE
BEST I KLASSEN: Det mener et klart flertall av anmeldere som har testet Apples iPhone 4 før den kommer i salg i morgen. Foto: APPLEVis mer

||| iPhone 4 er den beste smarttelefonen i markedet akkurat nå. Slik konkluderer teknologinettstedet Engadget i sin anmeldelse av den nye utgaven av Apples telefon, som kommer i salg i morgen i USA og flere store europeiske land. Her i Norge må vi vente til juli.

Nydelig design, ekstremt høy produktkvalitet, fantastisk skjerm, oppgradert kamera og store forbedringer i operativsystemet gjør iPhone 4 til en ekstremt formidabel pakke, skriver Engadgets anmelder.

Rivaler, se opp, skriver David Pogue i New York Times i sin anmeldelse. Han slår samtidig fast at iPhone ikke lenger er den udiskutable kongen blant app-telefoner, og at Android-konkurrenter som HTC Incredible og Evo byr på større fleksibilitet og en del funksjoner iPhone 4 mangler.

Men er du opptatt av form, størrelse, skjønnhet, batterilevetid, perfeksjon og moro - da roper iPhone 4 på deg, skriver Pogue.

Walt Mossberg i Wall Street Journal mener også at Apple med iPhone 4 beholder posisjonen som markedsleder. En vakker smarttelefon som fungerer bra og byr på imponerende nye funksjoner, skriver Mossberg.

Men i likhet med de fleste andre anmelderne er han svært frustrert over kvaliteten på dekningen mobiloperatøren AT&T klarer å levere. I USA er iPhone låst til abonnement hos denne leverandøren, en problemstilling norske kunder ikke trenger bekymre seg for når telefonen kommer i salg her senere i sommer.

Flere av anmelderne er spesielt imponert over batterilevetiden, design- og byggekvaliteten, det nye operativsystemet iOS 4 (som du også kan laste ned til iPhone 3G/3GS og iPod Touch).

Anmelderne liker også videosamtaleløsningen FaceTime, som gir videosamtaler med høy lyd- og bildekvalitet med ett klikk - vel å merke om både du og den du snakker med er tilkoblet et WiFi-nettverk med god dekning.

Hos iPod1 finner du lenker til enda flere tester av iPhone 4.

DESIGN: Mange anmeldere trekker fram design- og byggekvaliteten som spesielt høy på iPhone 4. Foto: APPLE
DESIGN: Mange anmeldere trekker fram design- og byggekvaliteten som spesielt høy på iPhone 4. Foto: APPLE Vis mer