iPhone kan erstatte bilnøkkel i Tesla

Tesla + Apple = mer og mer sant.

LOVER STADIG MER: Tesla-sjef Elon Musk (bildet), fortsetter med forbedringer på produktet sitt. Neste versjon av Tesla-programvaren skal gjøre det mulig å åpne og starte sin Model S med iPhone, som dermed erstatter bilnøkkelen. I denne omgang. Arkivfoto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO
LOVER STADIG MER: Tesla-sjef Elon Musk (bildet), fortsetter med forbedringer på produktet sitt. Neste versjon av Tesla-programvaren skal gjøre det mulig å åpne og starte sin Model S med iPhone, som dermed erstatter bilnøkkelen. I denne omgang. Arkivfoto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NOVis mer

Dinside Man kan mene hva man vil om elbiler generelt og Tesla spesielt, men én ting er sikkert: Tesla Motors, med visjonære Elon Musk i spissen, har tvunget frem en alternativ måte å tenke bil på, og har fått industriledere verden over til å se nærmere på fenomenet.

Og vi har bare sett begynnelsen. Håndfaste forbedringer er på vei, mens vi venter på fortsettelsen i større skala.

Tesla Model S - for det er det eneste de har å by på om dagen - er jo slett ikke noe fullendt produkt, det har til og med en del svakheter. Som vi påpekte i vår test.

Nylig ble garantiordningen oppgradert. Og Tesla lover også betydelig forbedring av rekkevidde i fremtiden.

Ny versjon av Tesla Firmware Og kontinuerlig forbedring er ikke et tomt begrep der i gården. Nå venter vi på versjon 6.0. Av hva? Jo, av programvaren som styrer bilens funksjoner.

Og én ting den vil inkludere er å gjøre bilnøkkelen overflødig.

Det hevdes i hvertfall i selskapets egen forhåndsomtale av den kommende software-oppdateringen, gjengitt av nettstedet 9to5mac.com.

I praksis betyr dette at man, via Tesla-appen på sin iPhone (det nevnes ikke noe om noe annet operativsystem enn iOS), vil kunne åpne og starte sin Model S.

Dette i tillegg til en rekke funksjoner som allerede finnes, som kontroll på lading, varmeapparat/klimaanlegg og lignende. Av nye funksjoner nevnes også blant annet trafikkbasert navigasjon.

Må bli trygg løsning Mange vil sikkert lure på akkurat hvordan dette vil virke. Det er ikke redegjort for ennå, men det er mulig at en kombinasjon av bruk av Touch ID-fingeravtrykssensor og NFC-chip, som troverdige rykter hevder iPhone 6 vil være utstyrt med, vil være en del av løsningen (iOS 8 vil da naturlig nok støtte dette).

iPhone 6 skal såvidt vi vet lanseres ganske så snart, og slik tror vi den blir.

Videreutvikling Mobiltelefon som erstatning for bilnøkkelen er for så vidt ikke noen ny idé - vi har omtalt det her på Dinside tidligere.

Det finnes også applikasjoner som Viper SmartStart i USA, som kan installeres og blant annet fjernkontrollere bilens funksjoner - inklusive start, fjernbetjening av vinduer, bagasjeluke og soltak og lignende.

Men her dreier det seg altså om en integrering med bilens styringssystem, i et samarbeid mellom produsentene av mobil (Apple) og bil (Tesla).

Og hva med Android-brukere? Vel, det er også blitt lovet en Virtual Machine-løsning i en ikke altfor fjern fremtid...

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

OPPDATERES: Det er denne app-en som vil kunne benyttes til både å åpne og starte bilen i fremtiden. Foto: SKJERMDUMP TESLA MODEL S IPHONE APP
OPPDATERES: Det er denne app-en som vil kunne benyttes til både å åpne og starte bilen i fremtiden. Foto: SKJERMDUMP TESLA MODEL S IPHONE APP Vis mer