Skole

IQ-tester smarte barn for å påvirke skolen

Foreldre punger ut 6500 kroner per barn for å evneteste barna sine privat. Resultatet bruker de til å påvirke undervisningen av ungene.

BEDRE ENN SNITTET: Dagbladet var med da et søskenpar fra Oslo skulle IQ--testes av psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren for 13000 kroner. - De har ulikt utgangspunkt her. Hun trenger å samle seg bedre om oppgaver, han trenger mer utfordringer, mener faren deres. Foto: Lars Eivind Bones
BEDRE ENN SNITTET: Dagbladet var med da et søskenpar fra Oslo skulle IQ--testes av psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren for 13000 kroner. - De har ulikt utgangspunkt her. Hun trenger å samle seg bedre om oppgaver, han trenger mer utfordringer, mener faren deres. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

- Det dreier seg i hovedsak om to grupper av barn. De som gjør det godt på skolen, men kjeder seg, og de som ikke gjør det ikke bra fordi de kjeder vettet av seg, sier psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren om barna han IQ-tester.

- Evnerike barn får ikke et godt nok pedagogisk tilbud, hevder han.

Lindgren, til daglig privatpraktiserende psykolog i Levanger, har til nå testet omtrent 100 skolebarn med IQ-testen WISC. Den samme testen bruker skoleverket via Pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT) når et barn har særskilte behov på grunn av ulike vansker.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer