Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Adopsjon

Irene startet fødeklinikk og skoler i døtrenes fødeland.
- Etter adopsjonen følte jeg at jeg måtte hjelpe

Da Irene og mannen adopterte to barn fra et barnehjem i Kambodsja, kom de veldig tett på nøden i landet. 

FRISTED: På KUMA får barna en daglig dusj, tannpuss, hviletid samt jevnlige helsesjekker. Skolen følger den offentlige Khmer læreplanen. I tillegg undervises det i engelsk, matematikk, kroppsøving, musikk, kultur, kunst og håndverk. – Positiv endring i barna er tydelig etter få uker, både i utseendet og i ønsket etter å lære. Barna strutter av energi og læreglede, sier Irene. Foto: Sverre C. Jarild og privat
FRISTED: På KUMA får barna en daglig dusj, tannpuss, hviletid samt jevnlige helsesjekker. Skolen følger den offentlige Khmer læreplanen. I tillegg undervises det i engelsk, matematikk, kroppsøving, musikk, kultur, kunst og håndverk. – Positiv endring i barna er tydelig etter få uker, både i utseendet og i ønsket etter å lære. Barna strutter av energi og læreglede, sier Irene. Foto: Sverre C. Jarild og privat Vis mer

Året er 2003. To små jenter ligger ved siden av hverandre på et barnehjem i Kambodsja. De er heldige. De skal snart få en mamma og en pappa. Norske Irene Solberg Rømmen og mannen Dag skal snart bli foreldre til to små jenter.

De vet ikke at dette også skal bli starten på et arbeid som i løpet av de neste 12 åra skal gi tusenvis av mødre og nyfødte en trygg start, og skolegang til hundrevis av barn og unge.

Etter en ferietur til Kambodsja vet Irene og Dag at de ønsker å adoptere derfra. De blir bergtatt av landet og folket.

- Vi var ikke i tvil. Kambodsja etset seg sterkere fast enn vi hadde planlagt, sier hun smilende.

De reiser tilbake til Singapore, hvor begge jobbet. Når alle papirer og godkjenninger endelig er i orden, går turen tilbake. De blir først tatt med rundt for å se på flere barnehjem, ett av dem offentlig.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?