FRISK:  Rips på mandelbunn søtet med honning og dadler. Foto: LISE VON KROGH
FRISK: Rips på mandelbunn søtet med honning og dadler. Foto: LISE VON KROGHVis mer

Iskake med rips: Sommerlykke på mandelbunn

Frisk, søt og deilig. Skal bare fryses og tines.

• Flere matsaker på db.no/mat
(Dagbladet): En deilig kake med bær jeg har fått. God og kald, søtet med honning og dadler.

Jeg har ikke bærbusker på gården hvor jeg bor.

Derfor har det blitt geleer av roser og syriner.

Dette har selvsagt ikke gått helt ubemerket hen og mine foreldre og min venn Jorunn har forbarmet seg over min mangel på bær.

Jorunn kom med spannet fult av friske bær og et par rips- og solbærbusker.

Mine foreldre har sørget for at jeg om et par år kan høste mengder med risp, solbær, stikkelsbær og bringebær.

SMART KAKE: Lise liker kaker som ikke skal stekes, bare fryses og tines. Foto: JOHN HARALD KNUTSSON
SMART KAKE: Lise liker kaker som ikke skal stekes, bare fryses og tines. Foto: JOHN HARALD KNUTSSON Vis mer

Men inntil videre blir det bare bærmat av forærte bær, for eksempel en kake.

Kakeutfordringen Jeg er ingen konditor eller erfaren kakebaker. En kake som ikke skal steke er derfor mer i min gate.

Denne kaka skal bare fryses og tines.

Kaka er ikke tilsatt rent sukker, men er søtet med honning og dadler.

Dette gir like mye sukker som om du skulle brukt rent sukker, men bruker du honning og dadler får du også en rikere smak med på kjøpet.

Dadler bidrar også med kalium, antioksidanter og er rike på fiber.

Når du bruker uskåldede mandler får du mer fiber med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Osten og yoghurten gir proteiner og kalsium. Og rips er svært vitamin C-rik.

I bunn og grunn er denne kaka mettende og næringsrik, men den også kaloririk og mektig.

Sist, men ikke minst den er frisk, søt og deilig!