Iskald drikke på én - to - tre

Fem smarte tips til nedkjøling av drikke i sommervarmen.

KALD TREENIGHET: Isbiter, vann og salt = hurtigkjøling. Foto: ELISABETH DALSEG
KALD TREENIGHET: Isbiter, vann og salt = hurtigkjøling. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Deilig, varmt vær skyller over landet, og det er viktig å få i seg nok væske. Iskald væske. Men hva gjør du, når du bare har lunkent vann, brus eller øl tilgjengelig, og vil ha noe læskende, kaldt - ?

LG har et kjøleskap som gir iskald øl på fem minutter, men du trenger slett ikke investere i et nytt kjøleskap for å få iskald drikke i sommervarmen.

Alt du trenger er salt, vann og isbiter.

#1: Salt, vann og is Vann leder varme (eller kulde) bedre enn luft, så det går fortere å kjøle ned en flaske i isvann enn i et tilsvarende kaldt kjøleskap eller fryser. For å få ekstra fres på nedkjølingen kan du tilsette en neve salt eller to.

Hvorfor?

Kort fortalt senker du frysepunktet på vannet. Det vil si at salt lar vann holde en lavere temperatur enn 0 grader Celsius. Den lange versjonen, for deg som er interessert i det, kan du blant annet lese her (ekstern lenke).

Alt du trenger å gjøre er å fylle en bøtte vann halvfull med vann og isbiter, cirka halvparten av hver. Så tilsetter du et par never bordsalt, rør godt rundt, og ha drikken oppi bøtten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.