Iskaldt og hellig i Jerusalem

Iskalde helligdommer reiser seg i rekordfart.

(Dagbladet): Jerusalem er en hellig by for tre av verdens store religioner. Både jødene, muslimene og de kristne har sine helligdommer i Israels hovedstad.

Videoen over viser hvordan et nytt Jerusalem reiser seg i rekordfart. Men det dreier seg ikke om et forsøk på å løse den anspente situasjonen mellom israelere og palestinere.

I stedet er det turistene dette er myntet på. 35 isskulptører fra hele verden har samlet seg ved den gamle togstasjonen i byen og skapt en miniversjon av Gamlebyen.

Det hele skjer i forbindelse med Jerusalems første internasjonale Isfestival, skapt etter modell av den årlige Harbin-festivalen i Kina.

Gjestene som har besøkt minibyen forteller at isskulpturene er spektakulære, men at det er kaldt til Midtøsten å være.

- Det er ganske fantastisk, med unntak av at det er så kaldt. Det er veldig flott. Vi får se de hellige stedene i Jerusalem og jeg synes alle burde reise hit og se dette, sier Hodaya, en israelsk turist som hadde tatt turen til hovedstaden.

Inne på togstasjonen er det også laget scener fra bibelen, for eksempel historien om Noahs ark, i is.

Har du lyst til å få med deg isfestivalen varer den til 4. april. Men arrangøren kan allerede nå love at det blir en ny festival også neste år.