Iskrem uten iskremmaskin

Sjokoladeparfait med banan er luftig lykke.

(Dagbladet): Iskrem er ikke bare frossen saus. Et perfekt punktum for middagen, eller ledsager til detektimen, skal være fluffy og myk.

Og du trenger ikke iskremmaskin.

Mange har vokst opp med tress og krokanis på boks til søndagsmiddagen. Etter å ha smeltet og frosset igjen utallige ganger er det ikke mye igjen å skryte av. Dagbladets kokk Charlotte Mohn viser deg hvordan du blir helten som redder kveldskosen.

- Jeg liker best å lage en type iskrem som kalles parfait. Den er basert på eggedosis og stivpisket fløte, og du trenger ikke å stadig røre i den mens den fryser, sier Charlotte.

«Parfait» er fransk og betyr rett og slett «perfekt».

Dette trenger du: - Fem eggeplommer
- 150 g sukker
- 3 dl fløte
- 200 g sjokolade
- Én banan

Slik gjør du det: - Pisk eggedosis av eggeplommene og sukkeret, og pisk fløten stiv.
- Vend dette sammen, forsiktig så du beholder den luftige konsistensen.
- Bland inn hakka sjokolade og most banan.
- Hell i en lav form, og sett i fryseren. Etter tre-fire timer burde parfaiten være klar.

- Du kan bruke nesten hvilken som helst smak i parfaiten. Skal du prøve noe ekstra spesielt, kan du blande i brunost og akevitt, sier Charlotte.