Islandsk kokk har solgt 1100 monsterbiler i Norge

Husker du den fra Top Gear?

MONSTER-INTERESSE: I løpet av kort tid vil rundt 50 mennesker være ansatt i Arctic Trucks Norge. Foto: Arctic Trucks
MONSTER-INTERESSE: I løpet av kort tid vil rundt 50 mennesker være ansatt i Arctic Trucks Norge. Foto: Arctic Trucks Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

August 1999. Ved Kleivstua konferansehotell overfor Sundvollen i Buskerud omkranser en gruppe norske motorjournalister en gestikulerende islending.

Örn Thomsen er utdannet kokk. På Island har han krydret hverdagen med terrengkjøring og totalrestaurering av egen Toyota Land Cruiser. På Island får han også kontakt med norske terrengkjøringsentusiaster. Og skjønner at det er en betydelig interesse for slikt også i furet værbitt.

Så bestemmer Thomsen og kona seg for å utvandre til Norge. Til Geilo. Hans ekstremt ombygde Land Cruiser følger med på lasset, og vekker stor oppmerksomhet overalt hvor den ruller.

Arctic Trucks På Island finnes et selskap ved navn Arctic Trucks. De er spesialister på ombygginger av Toyota-modeller som egner seg for terrengkjøring. Her snakker vi firehjulstrekkere av det hvasse slaget.

Thomsen ser fort at det antageligvis er et marked for denne typen ombygginger også i Norge. Han kontakter Arctic Trucks. Og et par år senere står han altså på Kleivstua og gestikulerer, omkranset av de nevnte journalistene.

Ved gruppen ruver et utvalg utbygde Toyota-modeller på enorme hjul. Thomsen tapper mesteparten av lufta ut av et dekk, bretter opp skjorteermet og lar bilen kjøre over armen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer