Isskraping og nakenslalåm i Oslo-VM

Nettside lover tidenes VM-program.

(Dagbladet):«Escalator Downhill», «Telemark+telemarketing 24 hours marathon» og «Getting Your Tongue Stuck To Metal Stuff, Round 1 av 10».

Til glede for mange har lenken til nettstedet www.oslo-2011.com gått som en farsott på Twitter og Facebook de siste dagene.

Nettadressen er påfallende lik Ski-VM i Oslos offisielle hjemmeside: www.oslo2011.no

Sparkstøtting Bergen-Oslo Bortsett fra å ha åpningsseremoni samtidig onsdag 23. februar, og en ved i første øyekast nokså lik logo, har de to arrangementene lite til felles.

Ifølge nettstedet er årets først øvelse i VM i nordiske grener, «Sparkstøtting (Kicksled) Marathon Bergen-Hardangervidda-Oslo», og det i klassene: Med passasjer, uten passasjer, og for de med kun ett bein.

Dagbladet har ikke lykkes å spore opp opphavsmennene eller -kvinnene bak den heller alternative VM-siden.

Nettadressen ble registrert for halvannen uke siden hos et amerikansk domeneselskap.

Lenken nederst på siden leder til en humorgruppe på Facebook uten en synlig avsender eller moderator.

Tryning i puddersnø Ifølge programmet kan en av de virkelig heftige fartsgrenene overværes i fornøyelsesparken Tusenfryd, når «Nordic Combined Downhill-Bobsleigh-Ski Jump» går av stabelen.

«Off-Piste Ski Diving into Deep Powder Snow», direkte oversatt til «tryning», kan publikum få med seg senere samme dag.

I forkant av det ekte Oslo-VM har diskusjonen gått om billettprisene har vært for høye.

Det er likevel lite å klage på når «konkurrenten» viser til billettpriser fra 995 til 6.695 kroner, og det før avgiftene er lagt til.

Skjønner det er tull Arrangøren av det virkelige Ski-VM i Oslo, var ikke klar over at nettstedet Oslo-2011.com eksisterte før Dagbladet ringte.

PR- og informasjonssjef for Ski-VM, Nina Horn Hynne, tror de som kommer inn på tullesiden skjønner at dette ikke har noe med det virkelige mesterskapet å gjøre.

- Jeg tror alle skjønner at her er det noen som har det morsomt, sier hun. 

Fordi nettsiden havner langt ned på søkeresultatlisten når man søker etter Ski-VM 2011, tror ikke Horn Hynne at oslo-2011.com vil skape noen problemer for mesterskapet.

- Vil dere prøve å stoppe siden?

- Nei, det vil vi ikke, svarer Horn Hynne.