LANGE TRADISJONER: Byen Montalcino ligger i hjertet av Toscana, og leverer jevn kvalitet som få andre områder kan vise til. Foto: BON APPETIT
LANGE TRADISJONER: Byen Montalcino ligger i hjertet av Toscana, og leverer jevn kvalitet som få andre områder kan vise til. Foto: BON APPETITVis mer

Italias mest kjente kvalitetsvin: Fire flasker får sekser

Brunello di Montalcino passer perfekt til kjøtt, og blir bare bedre med alderen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du alle Dagbladets vinanmeldelser!

Brunello di Montalcino er sammen med Barolo kanskje Italias mest kjente kvalitetsvin. Med en historie tilbake til 1800-tallet har denne vinen oppnådd et rykte for kvalitet basert på områdets stabile nivå opp gjennom årene

Få andre italienske viner kan vise til tilsvarende suksess over like lang tid.

Byen Montalcino ligger i hjertet av Toscana, 120 kilometer sør for Firenze. Her dyrkes det hovedsakelig brunello-druer som er et lokalt synonym for sangiovese. En Brunello di Montalcino kan utelukkende være laget på denne druen.

Brunello di Montalcinos historie strekker seg tilbake til 1888 hvor det kun var én kommersiell produsent av vinen. Biondi-Santi, som lager vin den dag i dag, var pioneren i området.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn