Italiensk helgemeny

Helga blir full av italienske smaker...

TIRAMISU: Denne helga går jeg ikke for det mest opplagte valget, men det nest mest opplagte, nemlig tiramisu! Foto: Erik Hannemann
TIRAMISU: Denne helga går jeg ikke for det mest opplagte valget, men det nest mest opplagte, nemlig tiramisu! Foto: Erik HannemannVis mer

Forrett Når jeg vil komme i italiensk stemning, server jeg alltid en forrett med rå grønnsaker (på denne måten). I tillegg pleier jeg å koke en artisjokk (i en halvtime).

Men for virkelig å forflytte sjelen til Toscana, serverer jeg også et ostebrød. Det er i grunnen ikke annet enn nystekt pizzabunn klappet sammen (som en calzone) med ost imellom. Oppskriften finner du nedenfor. Kanskje noen blader med basilikum, muligens litt hakket tomat og noen dråper med olivenolje drysses over.

Hovedrett Til hovedrett velger jeg meg ossobuco. Denne erkeitalienske retten er alltid en vinner. I helautentisk form lages den av kalveknoker. Det kan være vrient å få tak i. Men man kan bruke oksekjøtt, for eksempel av bog - og helst finne litt kraftbein som kan koke med i sausen.

Gremolata - det som strøes over til slutt - er helt essensielt. Om man sluntrer unna her, blir ikke retten så frisk og god som den kan være.

Dessert Så er det desserten! Og her er det mange muligheter. En av de mest berømte dessertene fra Italia er pannacotta. Den lages med søtet fløte/melk og gelatin og serveres som regel med en saus, gjerne en lekker coulis.

Men denne helga går jeg ikke for det mest opplagte valget, men det nest mest opplagte, nemlig tiramisu!

OPPSKRIFT PÅ OSTEBRØD: Her er en kul oppskrift på ostebrød. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ OSTEBRØD: Her er en kul oppskrift på ostebrød. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Tiramisu er en dessert som lages av kjeks (ferdigkjøpte...) som dynkes i søt vin og/eller en skvett konjakk og kaffe. Så lager du en herlig osteblanding som du brer over toppen, før du drysser revet sjokolade på og serverer. Jepp! Det skal jeg spise - og oppskriften finner du nedenfor.

Helt til slutt kan det hende jeg tar meg en limoncello - det lager du på denne måten.

God helg!

OSOSOBUCO: Denne erkeitalienske retten er alltid en vinner.
OSOSOBUCO: Denne erkeitalienske retten er alltid en vinner. Vis mer

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.