FALLER I SMAK: Kombinasjonen av rik sødmefull frukt og høy alkohol i Amarone og Ripasso, er tydeligvis egenskaper som faller i smak hos folket - selv om vinanmelderne ikke alltid er enig. FOTO: Don LaVange/Creative Commons
FALLER I SMAK: Kombinasjonen av rik sødmefull frukt og høy alkohol i Amarone og Ripasso, er tydeligvis egenskaper som faller i smak hos folket - selv om vinanmelderne ikke alltid er enig. FOTO: Don LaVange/Creative CommonsVis mer

Italiensk til hjertet

Amarone og ripasso er de nye folkevinene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet Endelig fredag): Amarone og kanskje særlig ripasso er to vinstiler som har truffet nordmenn rett i hjerterota. Kombinasjonen av rik sødmefull frukt, høy alkohol og moderat syre- og tanninnivå er tydeligvis egenskaper som faller i smak.

Dette er derimot ingen faktorer som er spesielt ettertraktede når det kommer til kvalitetsvin, så her spriker «folkesmaken» med hva de fleste vininteresserte foretrekker.

Amarone har sitt utgangspunkt i Valpolicella-området i Italia, hvor den lages av tørkede druer. Ved tørking av druene øker sukkernivået, og da også potensialet for høy alkohol om alt sukkeres gjæres tørt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn