OVERKJØRT PÅ ØVELSESKJØRING: Den tyske jenta må nok gjennom ytterligere noen øvelseskjøringstimer. Foto: EPA / NTB Scanpix
OVERKJØRT PÅ ØVELSESKJØRING: Den tyske jenta må nok gjennom ytterligere noen øvelseskjøringstimer. Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer

Ja, den er jo kamuflert, og ikke så lett å se

Overkjørt av stridsvogn under øvelseskjøring.

Den 18 år gamle jenta som i går øvelseskjørte i Lippe, setter seg muligens ikke bak rattet igjen med det første, etter en sjokkartet opplevelse på den tyske landeveien.

Hun fikk nemlig ikke med seg at det kom en britisk stridsvogn i veien hun svingte inn på, og ble regelrett overkjørt.

62 tonn Til alt hell var det bare frontdelen av bilen som ble knust, og både jenta og kjørelæreren slapp med skrekken, skriver Telegraph.

Den 24 år gamle føreren av stridsvognen av type Challenger 2, maktet ikke å stoppe i tide. Stridsvogner vinner som regel slike dueller, det er det de er bygget for.

Etter å ha fått halve bilen knust av den 62 tonn gigantiske krigsmaskinen, klarte mannskapet å trekke de to personene uskadd ut av bilen.

Tar det alvorlig - Våre førere har gjennomgått en rekke tester før de får kjøre stridsvognene, og både mannskap og kjøretøy blir sjekket regelmessig. Dette er noe vi tar på største alvor, spesielt når vi har monstre av denne størrelsen på åpne veier, sier en talsmann for det britiske forsvaret til BBC.

Det er flere utenlandske militærbaser i Tyskland, og det er ikke uvanlig å se militære kjøretøy i området.

For den ferske bilisten gikk derimot stridsvognen åpenbart litt for mye i ett med omgivelsene.