Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Jaguar er tilbake i sportsbil-klassen med en liten råtass

Ny sportsbil til høstens Paris-utstilling.

KOMMER: Alle som har et snev av interesse for bil husker forgjengeren E-type, flere ganger kåret til verdens vakreste bil. Foto: JAGUAR
KOMMER: Alle som har et snev av interesse for bil husker forgjengeren E-type, flere ganger kåret til verdens vakreste bil. Foto: JAGUAR Vis mer

(Dagbladet):  Jaguar F-type skal avdukes på Paris-utstillingen 27 september, og datoen markerer dermed Jaguars gjenoppstandelse i sportsbilavdelingen.

- Som sine sportslige forgjengere gjorde i sin tid, vil F-type levere fantastiske sportsbilytelser, og samtidig demonstrere Jaguars cutting edge teknologi og design i verdensklasse, uttalte Global Brand Director i Jaguar, Adrian Hallmark.

Bilen kommer med tre motoralternativer. En treliters V6-er med 340 eller 380 hester, og flaggskipet med en femliters V8-er. Effekten i sistnevnte er ikke offentliggjort, men det som er klart, er at toppfarten blir tett på 300 kilometer i timen, med en null til hundre tid godt under fem sekunder. 

KAMUFLASJE: Til tross for kamuflasjen får man et godt inntrykk av hvordan bilen blir seendes ut. Her fra årets Goodwood festival. Foto: JAGUAR.
KAMUFLASJE: Til tross for kamuflasjen får man et godt inntrykk av hvordan bilen blir seendes ut. Her fra årets Goodwood festival. Foto: JAGUAR. Vis mer

Kreftene går til bakhjulene via en åttetrinns automatkasse. Det blir altså ikke noe manuelt alternativ i denne omgang.

Jaguar har jobbet lenge med å perfeksjonere denne bilen før den slippes på markedet. Dagbladet to prototypen i selvsyn på årets Goodwood Festival of Speed. 

Bilen er en ren toseter og selv med kamuflasjen den var ikledd på Goodwood, så var det ganske klart at dette blir en av de peneste bilene i salg neste år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media