Jakten på julestemningen

Julelys, nisser, glühwein og bratwurst: Med opptil 100 små og store julemarked i desember kommer Berlin-billetten nærmest med julestemningsgaranti.

TRADISJONSRIKT: Med flere hundre års erfaring kan tyskerne julemarked, og Berlins største og vakreste finner du på Gendarmenmarkt. Fra den franske domen får man flott utsikt over markedet, aller finest er det i skumringstiden. Foto: Ida Anett Danielsen
TRADISJONSRIKT: Med flere hundre års erfaring kan tyskerne julemarked, og Berlins største og vakreste finner du på Gendarmenmarkt. Fra den franske domen får man flott utsikt over markedet, aller finest er det i skumringstiden. Foto: Ida Anett Danielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lysene er tent, juletreet pyntet, og nisser, godteri og hjemmelaget krimskrams står tett i tett på de små, rødmalte trebordene i Tysklands hovedstad. Ut av høyttalerne runger koselig julemusikk og i luften dufter det en deilig blanding av pepperkaker og rykende, varm glühwein. I det mørket holder på å legge seg over Berlin, kryper julestemningen frem på overveldende vis.

Gløgg og bratwurst

– Skål, smiler Vicky og James Wigfall, og klinker glassmuggene sammen. Paret i 60-årene fra England har gitt hverandre førjulstur til Berlin i tidlig julegave, og sitter nå foran den store julepyramiden på Alexanderplatz med hver sin glühwein.

– Det er så utrolig koselig her. Et perfekt pusterom i stresset før jul, sier de nærmest i kor.

– Det er også veldig god kvalitet på varene her, ikke bare juggel. Og vi gleder oss til å spise masse bratwürst, ler Vicky.

Og det blir nok ikke vanskelig. Overalt finnes det nemlig boder som serverer den tradisjonelle tyske pølsa. I tillegg til den myke pepperkaken«lebkuchen» og massevis av andre hjemmelagde kaker, ost, brennevin og godterier – i lange baner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer