SKREMMENDE: Ei tre meter lang krokodille skremmer badegjestene i badeparadiset Phuket i Thailand. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
SKREMMENDE: Ei tre meter lang krokodille skremmer badegjestene i badeparadiset Phuket i Thailand. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Thailand

Jakter kjempekrokodille på Phukets strender - advarer badegjestene

Er tre meter lang og skremmer turistene.

En svært uvanlig «gjest» har dukket opp utenfor badestrendene i den populære feriedestinasjonen Phuket i Thailand.

Flere strandgjester har observert ei tre meter lang krokodille i havet utenfor strendene, og myndighetene har nå gått ut med en advarsel mot å bade inntil dyret er tatt hånd om, skriver Phuket Gazette og flere andre medier i Thailand.

Det er ikke første gang dette skjer, men det hender svært sjelden at krokodiller befinner seg i dette området, hvor de ikke har noe naturlig habitat. Det er heller ingen krokodillefarmer i området, ifølge thailandske fiskerimyndigheter.

Ferskvanns-krokodille?

Teorien går ut på at dette dreier seg om ei ferskvanns-krokodille som har forvillet seg ut i havet og opprinnelig kommer fra sumpområdet rundt Pru Jae Son-sjøen, lenger nord på kysten.

Krokodillen ble først oppdaget sist fredag av en australsk mann som gikk tur på stranda Bang Tao med hunden sin, og er siden bekreftet av myndighetene.

Identifisert med drone

Blant annet ble det sendt opp en drone for å verifisere krokodillen, og bildene levnet ingen tvil - det var snakk om ei krokodille, ei veldig stor krokodille.

Det er gjort flere forsøk på å fange krokodillen - som er fredet i Thailand - men i skrivende stund har dette ennå ikke lykkes.

- Vi kom aldri nær nok til å fange den. Hver gang vi nærmet oss ble den skremt av lyden fra båtmotoren og dykket, sier Kritsada Boonta i Mai Khao Tambon Administration Organization til Phuket Gazette.

Inntil krokodillen er fanget og skysset til andre trakter, advares turistene mot å bade i havet.

- Dette dreier seg om en ferskvanns-krokodille som sjelden er farlig om den ikke blir provosert. Uansett vil jeg be publikum på strendene om å opptre forsiktig mens vi leter etter den. Det vil ble søk 24/7 inntil vi finner reptilet, sier Paiboon Bunlipatanon som er sjef for fiskerimyndighetene i Phuket til avisa.