Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

TV-kokk

Jamie Oliver hyllet lakseoppdrett på Island. - Jeg skal aldri mer spise hos deg

Uttalelse falt i fisk.

IRRITERER ISLAND: Jamie Olivers uttalelser var ikke veldig populære. 
IRRITERER ISLAND: Jamie Olivers uttalelser var ikke veldig populære.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islendingere raser mot TV-kjendiskokk Jamie Oliver etter at han la ut Facebook-bilde av landets kritiserte oppdrettsanlegg, med påskriften «For en utsikt!»

Oliver hadde ikke fått med seg at oppdrettsindustrien og problemer forbundet med den, som lakselus, er et ømtålig tema på Island. Ved å hylle oppdrett av laks hisset han på seg dem som ser oppdrettsfisk som en trussel mot villaksen. Han skrev videre at han skulle bruke den bærekraftige laksen i sin nye italienske restaurant på Island.

– Jeg skal aldri spise hos deg og vil informere kundene mine om å holde seg unna, skriver en reiseselskapsinnehaver på Facebook, mens andre anbefaler at Oliver leser seg opp om oppdrettsfisk før han promoterer «disse motbydelige greiene».

– På den planeten jeg lever på ville ingen kalt det der bærekraftig, skriver en annen.

Jamie Olivers partnere på Island er overrasket over de krasse reaksjonene.

(NTB)

BLE UTFORDRET: Da stjernekokk Jamie Oliver gjestet talkshowet «Alan Carr: Chatty Man» ble han og kjendisbonde Jimmy Doherty utfordret til å lage et treretters måltid på tre minutter. Se programmet på BBC Entertainment i kveld klokka 22:45. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!