Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Jane har gått ned 119 kilo

Jane Gaarder Ackles (38) fant opp sin egen slankemetode.

SLANK: Jane Gaarder Ackles sin egen metode består hverken av pulver, lavkarbo eller streng diett. FOTO: Christin Lund
SLANK: Jane Gaarder Ackles sin egen metode består hverken av pulver, lavkarbo eller streng diett. FOTO: Christin Lund Vis mer

Jane hadde prøvd alt. Da fant hun opp sin egen slankemetode og gikk ned 85 kilo.

Den nye livsstilen fungerer så bra at hun har gått ned ytterligere 34 kilo.

Forsøkte alt av kurer - Det må ikke være for vanskelig! Det må skje gradvis, og det må være lystbetont, mener Jane Gaarder Ackles (38).

Hun vil gjerne inspirere andre og gir av sine erfaringer etter årelang kamp mot kiloene.

Én gang var Jane en slank ungjente på 56 kilo. Det var før hun ble mamma, og før følelsene begynte å styre matinntaket hennes. Hun begynte å spise for å belønne og trøste seg selv. Jane tenkte ikke så mye på hva hun puttet i seg.

For seks år siden bestemte hun seg for ikke å ødelegge seg selv mer. Hun forsøkte alt som fantes av kurer, men mistet bare selvtillit. Hver gang hun gikk ned noen kilo, la hun på seg igjen etter kuren.

Egen metode Til slutt fant Jane sin egen metode. Kostholdet er tilpasset livet hennes, og gradvis endret over lang tid. Og nå er det ikke lenger følelsene som bestemmer menyen.

- Jeg bestemte meg for å gå ned i vekt over lang tid. Jeg ville ikke ha tidspresset og fokuset på at jeg «slanket meg». Jeg var bare på vei ned mot trivselsvekten min, sier Jane.

- Jeg byttet ut én og én matvare med et sunnere alternativ. Det tok tid å venne seg til de nye matvarene, og den tiden var jeg bevisst på. Jeg tenkte på dette som en investering, forteller hun.

Jane tror at tiden hun brukte, og at hun valgte mat hun liker, har gjort at hun denne gangen har klart å holde vekten. Å ha en «fråtsedag» innimellom har også vært til stor hjelp for motivasjonen. I dag har jenta som drakk to liter cola hver dag, ikke lenger noe søtbehov.

Hun gir seg selv lov til å drikke brus når hun en sjelden gang spiser på restaurant, men velger like ofte vann.

- Brus føles nå som å tygge sukkerlake, sier hun.

Nytt liv Resultatet er et helt nytt liv for tobarnsmoren fra Langesund. Et liv med tro på seg selv, og på fremtiden.

Jane holder på å fullføre sykepleierstudiet, men målet på sikt er å bli lege.

I løpet av tre år gikk Jane ned 85 kilo, og nå - tre år senere - har hun gått ned ytterligere 34 kilo. Målet er å kommer ned til 60 kilo. Da har hun nemlig den BMI som skal til for få dekket kostnadene til fjerning av løs hud. I dag veier hun 67.

Treningsvenn For å få bukt med de siste ti kiloene må Jane trene ekstra hardt, for hun kan ikke spise noe særlig mindre enn hun allerede gjør. Derfor har hun skaffet seg en god treningsvenn.

- Ronny er fantastisk! Jeg har fått ny selvtillit etter at vi begynte å gå turer og trene sammen. Mange tror vi er kjærester, men det er vi ikke - vi er bare gode venner som liker å trene og gå turer sammen. Den støtten han gir meg, og ikke minst den lettheten det er å ha noen i nærheten som alltid er klar for en tur, betyr alt, sier hun.

Ronny Wingereid (37) smiler tilbake og sier at Jane inspirerer ham også.

Takket være henne har han nå begynt å studere økonomi, etter å ha jobbet med transport i mange år. Den tidligere kickbokseren har alltid levd et aktivt liv, og kjører Jane knallhardt med treningsprogram fra sin tid som aktiv utøver.

- Ofte tar vi en rask gåtur om morgenen, og tre ganger i uken trener vi styrke. Men for det meste er vi bare på hyggelige turer. I stedet for å legge seg utslitt på sofaen etter endt arbeidsdag, pakker vi med oss vedkubber og litt mat og drikke og går ut i skog og mark, sier Ronny Wingereid.

Selvtillit Da hun veide mye, gikk Jane alltid i mørke klær. Både for å virke mindre, men også fordi hun ikke likte seg selv og ikke ville synes.

TURVENN: Jane Gaarder Ackles har skaffet seg en treningsvenn i Ronny Wingereid.  FOTO: Christin Lund
TURVENN: Jane Gaarder Ackles har skaffet seg en treningsvenn i Ronny Wingereid. FOTO: Christin Lund Vis mer

- Å se at jeg kan gå i klær som jeg aldri før våget å drømme om å bruke engang, gjør at jeg velger mer fargerike klær. Jeg tør å synes igjen! Nå er jeg gladere, og jo gladere man er, jo lettere er det både å spise riktig og trene nok, sier Jane.

Les også:
Sjekk din BMI med vår BMI-kalkulator
Derfor skal du måle midjen i tillegg til BMI
- Spiser en tykk skive smør til lunsj
Du arver din mors kropp
Gå ned 2-3 kilo på en uke med suppekur

Saken ble opprinnelig skrevet av Norsk Ukeblad for Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media