Japanske Yuzu: En smaks-opplevelse helt på topp

Her møtes øst og vest i skjønn og smakfull harmoni.

JAPANSK: I lokalene som huset fiskerestauranten Havsmak satser nå en gjeng driftige, matelskende unge folk på å servere japansk «samtidsmat» med en vri. Autentisk, men ikke tradisjonelt, er mottoet på Yuzu Restaurant. Foto: LARS EIVIND BONES
JAPANSK: I lokalene som huset fiskerestauranten Havsmak satser nå en gjeng driftige, matelskende unge folk på å servere japansk «samtidsmat» med en vri. Autentisk, men ikke tradisjonelt, er mottoet på Yuzu Restaurant. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hvis Sonja og Harald kulle få lyst på en avveksling og se litt på vanlige folk, kan de bare rusle ned bakken, sa Robinson, og tittet opp mot Slottet fra bordet på Yuzu, den nye restauranten med kremplassering mellom Slottet og Utenriksdepartementet.

- Strategisk beliggenhet for Børge Brende og hans stab også, sa Fredag.

- Ja, for de må vel også bli lei av kanapeene i UD iblant?

Moderne japansk I lokalene som huset fiskerestauranten Havsmak satser nå en gjeng driftige, matelskende unge folk på å servere japansk «samtidsmat» med en vri. Autentisk, men ikke tradisjonelt, er mottoet.

Interiøret er blitt mørkere, men takhøyden og de enorme vinduene gir stadig rikelig med luft og lys. Det hele er gjennomført elegant, sobert og moderne orientalsk.

Som flere beslektede restauranter, er det deleprinsippet som gjelder her. Et alternativ er å la kjøkkensjefen komponere en sjuretters til kr 985 per pers., men Robinson og Fredag valgte heller å lage sin egen «sjuretters».

Smaksprøver - Hvitt eller rødt? Eller kanskje sake?

Fredag så spørrende på Robinson. For i tillegg til et pent utvalg av rødt, hvitt og musserende, byr Yuzu på ymse varianter av den japanske risvinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer