Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg finner ikke partneren min tiltrekkende lenger. Hva gjør jeg?

Vi har spurt samlivsekspertene.

IKKE LENGER TILTREKKENDE?: - Her finnes ingen quick fix, men du må snakke med partneren om det, sier en av Dagbladets samlivseksperter. Foto: NTB SCANPIX
IKKE LENGER TILTREKKENDE?: - Her finnes ingen quick fix, men du må snakke med partneren om det, sier en av Dagbladets samlivseksperter. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Thomas J. Winther, sexolog, par- og familieterapeut

- Jeg finner ikke partneren min tiltrekkende lenger. Hva gjør jeg?

- Her finnes ingen quick fix, men du må snakke med partneren om det. Mange er sammen med sin beste venn, og har knapt sex. Kanskje er det på tide å innse at forholdet er i ferd med å renne ut? Hvis ikke, er det viktig å si hva du ønsker for at dette skal bedre seg. Dere kan forandre på ting for å redde forholdet, men må tørre å være åpne om hva dere trenger. Bekreftelse av den andre parten er svært viktig.

Frode Thuen, psykolog og professor ved Høgskolen i Bergen

- Jeg finner ikke partneren min tiltrekkende lenger. Hva gjør jeg?

- Dette er en utfordring. Det er viktig å huske på at tiltrekning ikke bare handler om den andres utseende, men også om hvordan du betrakter partneren. Det er begrenset hva en kan gjøre med partnerens utseende, men en kan gjøre noe med egen innstilling og sitt eget blikk på partneren. Prøv å skifte fokus, og se etter det som er bra.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.