Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Jeg gikk fra å bli mobbet, til å mobbe

Sophie Elise (17) var et mobbeoffer. Så fikk hun makt.

GODT LEST BLOGGER: Blogger Sophie Elise Isaksen, fra Harstad, har opplevd å bli mobbet. Foto: Asia Hansen
GODT LEST BLOGGER: Blogger Sophie Elise Isaksen, fra Harstad, har opplevd å bli mobbet. Foto: Asia Hansen Vis mer

(Dagbladet): - Jeg forstår mobbernes handlinger, de sliter med noe. Jeg følte en mangel i meg selv, som gjorde at jeg mobbet. Jeg angrer veldig mye på det.

Den populære bloggeren Sophie Elise Isachsen (17), som leses av 30000 daglig, har opplevd både å bli mobbet og mobbe andre.

Hun tror at de som mobber er like svake som alle andre, men at de vil skremme andre fra å mobbe dem.

- Jeg ville ikke bli mobbet igjen. Men jeg er mer sint på meg selv som mobbet, enn jeg er på dem som mobbet meg, fordi da var det jeg som tok det valget, sier hun.

Mobbeoffer - Sommeren før jeg skulle tilbake til skolen satt jeg og gråt. Jeg viste at skolestart betydde mer mobbing, noe som ikke ga seg før jeg gikk i 7. klasse på barneskolen, sier Isachsen.

På barneskolen var bloggeren den minste på skolen. Da hun begynte i første klasse var hun et hode lavere en alle andre.

- I klassen min var ikke dette et problem, men jeg fikk høre det fra elevene som var eldre. De kommenterte høyden min hele tiden, og lo, sier hun.

Hun turte ikke å si fra til de voksne i frykt for at mobbingen skulle ble verre. Men hun mener at de voksne burde vært mer oppmerksomme.

- Jeg ble veldig usikker på meg selv. Jeg viste at når nye elever begynte på skolen, kom de til å være høyere en meg.

Rollebytte Mobbingen dabbet av i 7. klasse, og Sophie Elise gjennomgikk en forandring da hun begynte på ungdomsskolen.

- Jeg fikk mer makt da jeg utviklet meg. Jeg var seint utvikla, men det kom. Og jeg begynte med sminke, og farget håret blondt. Det gjorde at jeg fikk mer makt, sier Isachsen.

Da bloggeren så mer ut som de andre på skolen gikk hun fra null makt til veldig mye.

- Jeg gikk fra og bli mobbet, til å mobbe. Vi var veldig frekke mot ei jente på skolen. Jeg var aldri den som var den utøvende mobberen, men jeg sa til de andre hva de skulle gjøre mot henne, sier Isachsen.

Mobberne drev med psykisk mobbing. De var påtatt overinteressert i jenta. De tvang henne til å farge håret, og gjorde det ubehagelig for henne.

- Jeg ville ikke bli mobbet igjen. Men jeg er mest sint på meg selv som mobbet, enn jeg er på de som mobbet meg. Når jeg var mobberen så var det jeg som tok det valget, sier hun.

I dag Hun har i dag ikke kontakt med den hun mobbet, men hun har beklaget oppførselen sin overfor henne.

Hun syntes sikkert jeg er teit, men i 10. klasse sa jeg beklager til henne. Jeg har dårlig samvittighet for det jeg gjorde.

Hun opplever i dag at det er mye harselering digitalt. Men lar seg ikke påvirke.

- Facebook for eksempel er en ny mobbearena. Jeg opplever det jo selv på bloggen. Men når så mange er innom daglig, er jo bloggen populær. Det er også sånn at jeg bare kan skru av dataen når jeg trenger det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media