Du leser nå Dagbladet Pluss

­

-Jeg gjorde noe forferdelig og jeg er så lei meg

Han var 14, hun var 8. Hva var det som fikk den tilsynelatende helt vanlige Josh (14) til å drepe jenta i nabohuset?

VAR NABOER: Selv om Josh Phillips (f.v.) var 14 år da han drepte Maddie Clifton, ble han dømt til livstid uten mulighet for prøveløslatelse. Psykologiprofessor og ekspert på barn som dreper, James Garbarino, mener det er feil at ungdom i USA straffes med livstid. Dagbladet intervjuet ham i forbindelse med hans norgesbesøk i august. Foto: NTB Scanpix
VAR NABOER: Selv om Josh Phillips (f.v.) var 14 år da han drepte Maddie Clifton, ble han dømt til livstid uten mulighet for prøveløslatelse. Psykologiprofessor og ekspert på barn som dreper, James Garbarino, mener det er feil at ungdom i USA straffes med livstid. Dagbladet intervjuet ham i forbindelse med hans norgesbesøk i august. Foto: NTB ScanpixVis mer

3. november 1998. Det er valgdag i USA, men det er ikke det tobarnsmora Sheila skal huske denne tirsdagen for.

I den rolige forstaden Lakeville uten Jacksonville i Florida, er det i ferd med å bryte ut panikk hos familien Clifton. For når søstrene Maddie (8) og Jessica (11) ropes inn til middag, er det ingen som finner yngstejenta. Ganske snart går hele nabolaget rundt og leter.

Blant naboene som går manngard er også tenåringsgutten Josh Phillips (14), som nettopp har flytta inn i huset rett over veien for Maddie og Jessica. Selv om han aller best liker å sitte og lese, har han raskt blitt kjent med de andre i gata.

Når Jessica tenker tilbake var det ingenting ved ham hun kan huske at hun stusset over, han var bare en vanlig gutt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.