DOPINGBRUK BLANT KVINNER: Ny norsk forskning viser at det for kvinner gjerne er en sammenheng mellom spiseforstyrrelser og dopingbruk. For kvinnen Dagbladet har møtt, ble anoreksi inngangsporten til anabole sterioder. Dette bildet av henne ble tatt sommeren 1997. Hun slet da med spiseforstyrrelser og jaget etter fitnesskroppen. Etter hvert begynte hun med doping. Foto: PRIVAT
DOPINGBRUK BLANT KVINNER: Ny norsk forskning viser at det for kvinner gjerne er en sammenheng mellom spiseforstyrrelser og dopingbruk. For kvinnen Dagbladet har møtt, ble anoreksi inngangsporten til anabole sterioder. Dette bildet av henne ble tatt sommeren 1997. Hun slet da med spiseforstyrrelser og jaget etter fitnesskroppen. Etter hvert begynte hun med doping. Foto: PRIVATVis mer

- Jeg har hatt mye dårlig samvittighet for ting jeg har gjort

«Sara» fylte kroppen med anabole steroider. Det gikk så langt at hun utøvde psykisk og fysisk vold mot sin daværende kjæreste.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg hadde gjort alt jeg kunne for å få fitnesskroppen. Likevel kom jeg ikke i mål og jeg tenkte at «nå vil jeg ha den kroppen, nå får det bære eller briste. Jeg tar sjansen».

«Sara» hadde akkurat fylt 21 år. Hun hadde sultet seg, slitt med bulimi og trent hver eneste dag. Hun hadde blitt tynnere og fått mer muskler. Men det var fortsatt ikke fitnesskroppen.

Derfor lot hun en bekjent sette en sprøyte med steroider, i det lille som var igjen av fett på rumpa. Det neste året skulle det bli mer, både steroider og andre dopingmidler. Steroidene ga henne en kunstig høy selvtillit, som gjorde at hun brydde seg lite om at stemmen ble mørkere og andre fysiske bivirkninger.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn