Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg har hatt mye dårlig samvittighet for ting jeg har gjort

«Sara» fylte kroppen med anabole steroider. Det gikk så langt at hun utøvde psykisk og fysisk vold mot sin daværende kjæreste.

DOPINGBRUK BLANT KVINNER: Ny norsk forskning viser at det for kvinner gjerne er en sammenheng mellom spiseforstyrrelser og dopingbruk. For kvinnen Dagbladet har møtt, ble anoreksi inngangsporten til anabole sterioder. Dette bildet av henne ble tatt sommeren 1997. Hun slet da med spiseforstyrrelser og jaget etter fitnesskroppen. Etter hvert begynte hun med doping. Foto: PRIVAT
DOPINGBRUK BLANT KVINNER: Ny norsk forskning viser at det for kvinner gjerne er en sammenheng mellom spiseforstyrrelser og dopingbruk. For kvinnen Dagbladet har møtt, ble anoreksi inngangsporten til anabole sterioder. Dette bildet av henne ble tatt sommeren 1997. Hun slet da med spiseforstyrrelser og jaget etter fitnesskroppen. Etter hvert begynte hun med doping. Foto: PRIVAT Vis mer

- Jeg hadde gjort alt jeg kunne for å få fitnesskroppen. Likevel kom jeg ikke i mål og jeg tenkte at «nå vil jeg ha den kroppen, nå får det bære eller briste. Jeg tar sjansen».

«Sara» hadde akkurat fylt 21 år. Hun hadde sultet seg, slitt med bulimi og trent hver eneste dag. Hun hadde blitt tynnere og fått mer muskler. Men det var fortsatt ikke fitnesskroppen.

Derfor lot hun en bekjent sette en sprøyte med steroider, i det lille som var igjen av fett på rumpa. Det neste året skulle det bli mer, både steroider og andre dopingmidler. Steroidene ga henne en kunstig høy selvtillit, som gjorde at hun brydde seg lite om at stemmen ble mørkere og andre fysiske bivirkninger.

Hadde hun bare visst hva steroidene skulle gjøre med psyken hennes. Senvirkningene som gjør at hun i dag, nesten 20 år senere, fortsatt går på medisiner for å kunne fungere.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?