- Jeg hilser alltid høflig ved å blinke med landingslysene

Slik er etiketten i lufta.

BLINKER MED LYSA: Når reiseekspert og flykaptein Knut Berger møter andre fly som ligger over eller under, hilser han alltid høflig ved å blinke med landingslysene på flyet. Illustrasjonsfoto: IRARGERICH/CREATIVE COMMONS
BLINKER MED LYSA: Når reiseekspert og flykaptein Knut Berger møter andre fly som ligger over eller under, hilser han alltid høflig ved å blinke med landingslysene på flyet. Illustrasjonsfoto: IRARGERICH/CREATIVE COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet)  • Send inn spørsmål til Dagbladets reiseeksperter.

Lurt på når du møter og når du passerer andre fly?

Det gjør Hasse. Han har sendt en e-post til Dagbladets reiseeksperter der han lurer på om de kan forklare forskjellen på og «møtes» og «passeres» i lufta.

- I min «bok» møtes man når man kommer fra ulike hold, mens når man passerer da kjører man forbi  samme retning, skriver han.  Blinker med landingslysene - Vi både passerer og møter fly under vår ferd på himmelen. Jeg kan fly fortere enn et fly som ligger høyere eller lavere enn meg, og da passerer jeg det, forklarer Dagbladets reiseekspert, flykaptein i SAS Knut Berger.

- Så møter jeg stadig andre fly som også ligger over eller under meg. Da hilser jeg alltid høflig ved å blinke med landingslysene på flyet.

Når er et fly for gammelt? Einar har sent et spørsmål til reiseekspertene om flyalder og vedlikehold. Han har nemlig sett at noen charterselskaper leier inn «reservefly» som er over 20 år.

- Når er et passasjerfly for gammelt, og hvem er det som passer på at vedlikeholdsprogrammet blir fulgt? spør han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer