Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

- Jeg var litt høy, og tenkte at det er sånn det er å være rockestjerne

Slik får du «only in Nepal»-følelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De ønsket jeg skulle tale direkte til dem. Det er ikke hver dag du får tale direkte til kids, så jeg fikk lyst til å dra på litt. Det hele tok kanskje litt av, sier Alex Lyngaas (33).

Tenk deg at du etter å ha hatt en litt åndelig start på dagen, har en avtale om å snakke med tre elever på en skole høyt oppe i fjellene i Nepal.

Men når du kommer fram finner du ut at hele skolen er samlet, og at det forventes at du skal holde en tale. Hva gjør du?

Fullsatt skolegård Mange blir nok litt stressa, men som du kan se over i tredje episode av «7 dager i Nepal» her på dagbladet.no, kan du som Lyngaas ta det på strak arm.

Med litt kreativitet og en salig blanding av sitater fra de mest kjente talene til amerikanske størrelser som John F. Kennedy, Martin Luther King Jr. og president Obama, kjører han på foran en fullsatt skolegård.

Rockestjerne - De skjønte ikke hva jeg sa, og det er like greit. Jeg ville nok fått applaus uansett egentlig, ler han.

Du lurer kanskje på hvordan det føles å være et eksotisk innslag i en fullstappet skolegård?

- Jeg gikk rundt og var litt høy, og tenkte at det er sånn er det må være å være en rockestjerne. Må si det var givende å få så mye oppmerksomhet med en gang, smiler han.

Forbannet av gud Lenger ut i episoden får du også møte barna ved en døveskole i Nepal. Mannen bak skolen hadde tidligere en lovende karriere i FN-systemet.

Men i stedet for å fortsette egen karriere dro han tilbake til Nepal for å fikse opp hjemme, forteller Lyngaas.

På skolen bor og undervises døve barn uavhengig av hvilke kaste de tilhører. De havner rett og slett i en egen samfunnsklasse.

- Barna var satt der. De tror du er forbannet av Gud om du får et barn som er handikappet, sier han.

«The most amazing day» På skolen lot 33-åringen seg røre av blikkene.

- De var 80 barn som ikke er vant til å få noe oppmerksomhet. Jeg hadde tårer i øynene etterpå. Ikke for at jeg ble trist, men de gjorde meg så glad, sier han.

Etter episoden som han har kalt «The most amazing day», sitter Lyngaas igjen med det han kaller en «only in Nepal»-følelse.

En gave Nepal er et utrolig spennende land, forteller eventyreren. Og en av tingene med et land som har så mye å utvikle seg på, er at hva som helst kan skje. For når ting ikke er så stabile blir alt veldig lite forutsigbart, forteller han.

- Tenk deg å få tre så forskjellige og ikke minst sterke opplevelser på en og samme dag. Det føles som en gave at jeg skulle få oppleve noe som var så vakkert, og det kjennes som at det er belønningen for at jeg dro ned dit, sier han før han avslutter:

- Det er helt klart en av de største dagene i livet mitt. Det var helt fantastisk.

• Se de tidligere publiserte episodene av «Sju dager i Nepal» her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!