- Jeg vil ha én til privatbruk og én som arbeidsplass

Målet er at du skal bli fraktet rundt i verdens flotteste elbil.

BEGEISTRET: Drosjeeier Mohammad Arshad liker tanken på å kunne kjøre utslippsfritt, både privat og på jobb som drosjeeier. Foto: ANDREAS HANDELAND
BEGEISTRET: Drosjeeier Mohammad Arshad liker tanken på å kunne kjøre utslippsfritt, både privat og på jobb som drosjeeier. Foto: ANDREAS HANDELAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg vil gjerne ha én til privat bruk, og én som arbeidsplass, sier en entusiastisk drosjeeier Mohammad Arshad.

Han er en av mange drosjesjåfører som torsdag var invitert til Tesla sitt nye anlegg på Alnabru i Oslo for en kikk på Tesla sin kommende Model S - en fullelektrisk luksusbil med inntil sju seter.

- Jeg synes den er veldig flott, og rekkevidden gjør at jeg kunne brukt den i jobben, sier Arshad.

Spennende miljøprosjekt Han får støtte av miljøkoordinator og drosjeeier Trond Sømme:

- Bellona og Oslo Taxi har gjennom et samarbeidsprosjekt en søknad inne hos Transnova. Der ber vi om hjelp til å tilrettelegge infrastrukturen slik at elbiler kan fungere i drift som drosjer i Oslo, sier Sømme.

Les mer om samarbeidsprosjektet her

- I tillegg til vanlig lading om natta er disse elbilene også avhengige av tilgang på hurtiglading. Vi jobber derfor med prosjekter som involverer eiendomsbesittere i sentrale firmastrøk i Oslo som Nydalen, Lysaker og lignende, slik at vi kan tilrettelegge for dette. Kanskje skape såkalte «grønne holdeplasser» med lademuligheter der elektriske drosjer er prioritert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer