HERLIG DOBBEL: Klingende dreverlos og to rådyr som felles med to velplasserte skudd. Nå gjenstår jobben med utveiding! Foto: Kåre Vidar Pedersen
HERLIG DOBBEL: Klingende dreverlos og to rådyr som felles med to velplasserte skudd. Nå gjenstår jobben med utveiding! Foto: Kåre Vidar PedersenVis mer

Jegerskolen: Slik slakter du storviltet i felt

Rådyret er Kåre Vidar Pedersens favorittvilt. Det bærer han selv hjem etter jakta. Her viser eksperten deg hvordan du slakter dyret ute i felten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Selv om størrelsen på et rådyr er beskjedent, står ikke smaken tilbake for artens større familiefrender. Rådyrkjøttets milde og fine viltsmak er et utmerket utgangspunkt for en nærmest uendelig variasjon av kulinariske matretter.

Men som alle råvarer av ypperste kvalitet, er riktig håndtering i alle ledd viktig for sluttresultatet. Når rådyret er felt, fins det mange fallgruver der kjøttkvaliteten kan forringes ved feil behandling.

Utvomming er det samme for alle hjorteviltartene, så framgangsmåten er den samme om du skal slakte elg, hjort eller rein.

Fingrene av fatet

God slaktehygiene er alfa og omega i hele prosessen for å ivareta slaktet, fra dyret er felt til det ligger i fryseren, og til slutt videreforedles til bordets gleder. Dette betinger renslighet i alle sammenhenger.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn