BRA MED MAS:  Jenter med masete foreldre gjør det bedre i utdanning og arbeidsliv, viser en ny britisk studie. Illustrasjonsfoto: Scanpix
BRA MED MAS: Jenter med masete foreldre gjør det bedre i utdanning og arbeidsliv, viser en ny britisk studie. Illustrasjonsfoto: ScanpixVis mer

Jenter lykkes bedre når de har masete foreldre

Fullfører oftere skolen og tjener bedre.

(Dagbladet): Her kommer forskningen som gir masete foreldre ny ammunisjon: Et nytt studie viser nemlig at å mase på barna sine kan lønne seg - i alle fall om du har en datter.

Jenter med masete foreldre fullfører oftere høyere utdannelse, er sjeldnere arbeidsløse og tjener gjennomgående mer enn jenter det stilles mindre krav til.

I tillegg er det mindre sannsynlige at de blir tenåringsmødre,  heter det i undersøkelsen som er utført ved University of Essex og gjengitt av Daily Mail.

Undersøkelsen er utført på 15 500 britiske skolejenter i alderen 13 til 14 år mellom 2004 og 2010.

- Uansett hvor hardt vi forsøkte å unngå våre foreldres råd, er det sannsynlig at de påvirker oss likevel, på en mer subtil måte. Dette gjelder selv valgene vi ser på som ekstremt personlige, sier en av forskerne bak studien, Ericka Rascon-Ramirez.

Om det virker på samme måte med gutter kommer ikke fram av undersøkelsen - men for tenåringsforeldre må det jo være lov å håpe.