Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ferietips

Jentetur? Guttetur? Familieferie? Hit bør du reise i 2017

20 reisedrømmer med hete tips fra årets reiselivsmesse 

CRUISEOPPLEVELSER: Den italienske byen Portofino er en av perlene du kan oppleve om du drar til kysten av Italia i år. <br>Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
CRUISEOPPLEVELSER: Den italienske byen Portofino er en av perlene du kan oppleve om du drar til kysten av Italia i år.
Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer


Fornebu (Dagbladet): Sol og varme, is og kulde, høye fjell eller dype grotter. Du finner alt hvis du reiser til Fornebu i Bærum denne helgen.

Årets reiselivsmesse er i full gang. Og utstillere 120 land kjemper om de besøkes oppmerksomhet.

- Vi håper på like bra besøk som i fjor og vi har vel 300 firma representert i Telenor Arena denne helgen, sier Merete Falch hos messearrangøren til Dagbladet.

Vi har plukket ut noen av reiseopplevelsene i 2017 her.

Jenteturer

Strømstad: Strömstad Spa satser på reiseopplevelser for venninngegjengen, der man gjerne kan være fire venninner som deler en suite. For å gjøre det enkelt for gjestene kan man kjøpe en all inclusivepakke med en dag i spaavdelingen, utendørsjacuzzi og behandling av terapeut. Strömstad Spa samarbeider med Son Spa på den norske siden av grensen. Også her kan dere kjøpe venninne-spa.

Perfect Escape: Kan dere bli hemmelige agenter som løser de vanskelige kodene? Dra til Oscarsborg Festning i Oslofjorden og bli med på lagspillet hvor dere får utdelt en koffert og dokumentmappe. Dere skal sammen løse morsomme og spennende oppgaver for å til slutt å kunne åpne kofferten for å komme videre i oppdraget. Bo på hotell, spis i restauranten og få en helt spesiell kveld med venninnene.

Cartagena: Dere har selvsagt hørt om Alicante. Men visste dere at bare en drøy times kjøring fra flyplassen ligger den vakre havnebyen Cartagena? Byen har en utrolig historie og et besøk på fortet er nesten å regne som obligatorisk.
Når dere skal på shopping så må dere gjerne ta en tur i utkanten av byen, hvor dere finner mange små butikker som har lavere priser enn inne i sentrum.

DE BILLIGSTE BUTIKKENE: Dersom dere ikke vil kaste bort penger så skal dere ta turen til utkanten av Cartagena. Der er prisene langt lavere enn en i sentrum. &nbsp;Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
DE BILLIGSTE BUTIKKENE: Dersom dere ikke vil kaste bort penger så skal dere ta turen til utkanten av Cartagena. Der er prisene langt lavere enn en i sentrum.  Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer

Treningsferie til Kroatia: Reisearrangøren Jomfrureiser har spesialisert seg på jentereiser. Og dersom dere har treningsglede så er en tur til Kroatia et veldig godt alternativ. Kroatia har fantastiske bademuligheter, flotte øyturer, bootcamp, sykling, stretching , vanngym og deilig middager - for å nevne noe.

Helgelandskysten: Dra til Vega og opplev indrefileten av Norge. I bokstavelig forstand, dersom dere bor på Vega havhotell som har kjempegod mat. Men også i overført betydning dersom der vil oppleve flott natur, veldig hyggelige og åpne mennesker og muligheter til øyhopping med sykkel. Dere må selvsagt ta turen til Ylvingen hvor tv-serien Himmelblå ble spilt inn.

Guttetur


Færøyene: Et reisemål som ikke er så langt unna Norge, men som allikevel er veldig ukjent for mange. Dere kan ta fly fra Bergen (tre ganger i uka) eller via København (daglig).
Færøyene er som skapt for aktiv ferie. Enten det er rappellering, fisketur, fjelltur eller golf i barske omgivelser.


Lofoten: Bruk Svolvær som base for denne gutteturen. Herfra kan dere ta turen opp til Svolværgeita (tør dere hoppe?), bli med på fisketur med den gamle skøyta Symre, padle langs de fineste strender eller ta turen over til Skrova med RIB.
Lofoten er gang på gang kåret til Norges fineste reisemål. Det er ikke oppskrytt.

Surfing
Dersom dere tåler vann over hodet og saltvann i munnen skal dere dra på surfekurs til Stad på nordvestlandet. Dere låner alt dere trenger av utstyr og prøver dere som bølgesurfere på Hoddevika. Husk å sette av tid til å ta en tur opp på fjellryggene som omgir surfeskolene.

Den dominikanske republikk: Dra til Karibia på guttegjengens drømmetur. Mange av hotellene i Den dominikanske republikk tilbyr all inclusive på beste merke, og dere kan derfor bruke feriepenger til opplevelser i stedet. Leie små seilbåter, bli med på dykketur eller bar-til-bar-turer i noen av de små byene.

Danske opplevelser: Det blir ikke mer guttetur enn å ta danskebåten til København. Men det trenger ikke bare handle om Strøget og brune barer. Velg heller gourmetreise med god mat og vinsmaking på båten - og i København bor dere på Tivoli Hotel eller Hotel Nimb. Det er to topphotell som begge har meget gode restauranter. Gutta som blir hjemme kommer til å være misunnelige på dere hele det kommende året.

Er du god nok med mobilen kan du ende opp med drømmeturen.

Familieturer

Savalen: Den tidligere skøytedestinasjonen er blitt familiereisemål hvor du kan kombinere turen med en reise til Aukrustsenteret i Alvdal. Besøk Reodor Felgens bolig på Flåklypatoppen. Dere kan dra på fjellcruise 700 moh med båten Saval1 - og besøke julenissens hus hele året.

Hadeland og Ringerike: Innlands-Norge har veldig mye å by på for familier som av ulike grunner ønsker å feriere innenlands. Det kan både handle om mat, reiseavstand og kanskje om sikkerhet. Prøv en dag på Hadeland Glassverk og kanotur på Bjoneroa, og deretter en tur over til Mjøsa hvor dere blir med Skibladner på tur. Skibladner feirer i år 160-årsjubileum.

Vesthimmerland: Prøv en aktiv familieferie langs Limfjorden på Jyllands vestside. Dra til Dayz Rønberg hvor dere kan prøve badeparken, klatrevegg, lekeland og mye mer.
De fleste velger å leie feriehus og noen av disse er så store at man kan dele med en annen familie.

Langedrag: Langedrag Naturpark ligger mellom Numedal og Hallingdal, ikke langt fra Nesbyen og Geilo. Her får barn og unge virkelig komme tett på naturen, enten det gaupe, ulv, rev eller kanskje hundekjøring. Dere får selvsagt være med på mating og stell av dyrene.

Kosterøyene: Alt trenger ikke å gå så fort. Og hvis du føler at familien bør lande litt, skru ned tempoet og heller bruke tiden på å være sammen så bør dere leie et hus eller leilighet på Koster. Kosterøyene består av to bilfrie øyer. Dere kommer til Koster ved å ta båten fra Strømstad. Likte du Livet på Saltkråkan? Da kommer du til å trives på Koster.

Charter-langhelger blir stadig mer populært

Romantiske turer

FEM LANDSBYER: Cinque Terre i Italia er verd et besøk, men unngå juli og august på grunn av mange andre turister. &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
FEM LANDSBYER: Cinque Terre i Italia er verd et besøk, men unngå juli og august på grunn av mange andre turister.                                                                                Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer

Middelhavscruise: Det er en rekke cruiseselskap på plass på Reiselivsmessa, og et av dem er norske Seadream Yachtclub som eies av Atle Brynestad. I vinterhalvåret seiler de to luksusyachtene i Karibia, mens de i sommerhalvåret er i Middelhavet. Blant annet med vincruise langs kysten av Italia fra Roma til Monaco. Skipene har plass til maks 112 passasjerer og har et mannskap på 92 så her blir dere tatt godt vare på.

Sri Lanka: Sommeren store reisemål der flere av de største charterselskapene i Norge har satt dette reisemålet på programmet. Dersom dere ønsker litt mer ut av turen så kan dere bli med på kombinasjonsreiser, der dere starter oppholdet ved sjøen, blir med inn i landet for å oppleve jungellandskapet på Sri Lanka, før reisen igjen ender ved en kystdestinasjon.

Kenya: Safari i Afrika er en opplevelse for livet. Bærekraftig turisme er blitt viktig for mange, og her kan du dra til den norskeeide lodgen Basecamp Explorer i Kenya. Denne er drevet etter økologiske prinsipper og med fokus på at kvinner i området skal få arbeidsplasser og utdannelse. Lodgen finansierer derfor en jenteskole.
Kombinere gjerne turen med et par dager i Nairobi.

Bali: Romantikernes store drøm, Bali, er fortsatt et populært reisemål. Dere kan selvsagt velge billige overnattingsmuligheter. Men vi anbefaler at dere sparer litt ekstra og heller legger pengene i en god og luksuriøs opplevelse ved sjøen. Bali ligger i Indonesia, og baliekspertene anbefaler at du reiser dit om sommeren, selv om Bali er en helårsdestinasjon.

ROMANTISK: &nbsp;Budapest er storbyen som gjør romantikken levende. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
ROMANTISK:  Budapest er storbyen som gjør romantikken levende.
Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer

Budapest: Ta turen til Ungarn i vår eller på sensommeren. Unngå høysesongen juli og starten av august. Budapest har en rekke gode spahotell og satser offensivt med å markedsføre sine egne viner og lokal mat. Styr gjerne unna byens spa-party som er fyllefest i basseng. Bruk heller tiden til en tur på elven med båt til den lille nabobyen Szentendre.

7 ting du ikke bør gjøre på kjæresteturen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling