Du leser nå Dagbladet Pluss

Jesper plages av EVIG STØY

Hos noen kan øresus bli en konstant plage. Å korrigere hørselen kan hjelpe.

TINNITUS: Jesper Skogli Wiik (25) har vært plaget med tinnitus siden han sovnet ved en høyttaler i russetida. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TINNITUS: Jesper Skogli Wiik (25) har vært plaget med tinnitus siden han sovnet ved en høyttaler i russetida. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Det som kjennetegner dem som er plaget, er at tinnitusen er involvert i alt de gjør. De hører alt gjennom tinnitusen, den ligger ikke i bakgrunnen, sier Georg Træland, teknisk audiolog og enhetsleder ved Tinnitusklinikken, Sørlandet sykehus.

Nedsatt hørsel og tinnitus hører ofte sammen. Træland foreller at mange med tinnitus, også hører dårlig.

- Det kan være vanskelig å få folk til å forstå at det ikke er tinnitusen som overdøver, men at de hører så dårlig at tinnitusen blir sterkere. Øret er et aktivt organ. Når nervesystemet skrur opp følsomheten for å høre bedre, hører vi også mer nerveaktivitet - og da kommer øresusen. Får vi lyd inn i frekvensområdet tinnitusen er i, roer nervesystemet seg, sier Træland.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.