Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Joachim bygget akebakke i hagen, og satte seg på sønnens rattkjelke

Slik vant 37-åringen vinterens råeste eventyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Joachim Wexahl de Lange (37) er den heldige vinneren av Dagbladet og Mercedes-Benz' vinterkonkurranse.

Trebarnsfaren fra Horten mottok gladmeldingen før helga.

- Jeg ble veldig glad, og har sovet dårlig hele helga. Man blir litt spent av noe sånt. Jeg har alltid drømt om å dra på en skikkelig puddertur og på topptur, sier den lykkelige vinneren til Dagbladet.

- Lite selvhøytidelig 37-åringen har stått på snowboard i 20 år, og er klar for utfordringene som venter. I løpet av den neste måneden skal han på offpiste- og topptur ved Strandafjellet og isklatring og ryggtravers i Romsdalen.

I tillegg skal han på nært hold overvære et wingsuithopp av verdenskjente Espen Fadnes ved Hellesylt.

Hele turen blir filmet av Field Propductions, som sto bak fjorårets kinosuksess «Supervention». Opptakene blir satt sammen til en miniserie, som skal sendes på DBTV i løpet av våren.

Wexahl de Lange sier han tror det blir litt rart å se seg selv på tv.

- Jeg er ikke typen som har tenkt å melde meg på reality-tv. Men å få foreviget en sånn sinnssyk opplevelse blir fint å ha når jeg blir eldre, og kan drømme meg tilbake, sier han.

- Jeg tror folk får se en lite selvhøytidelig fyr med mye humor, og som er mye glad, sier han.

Angst og glede Til daglig jobber 37-åringen med salg, lager og kundebehandling i et firma som er totalleverandør til elektronikkbransjen. I Horten bor han med samboeren gjennom 12 år. På fritida spiller han blant annet i et danseband, som han beskriver som et tulledanseband.

Med seg på turen skal han ha en av bestekompisene og bandkollegaene. Så langt har han to kandidater, avhengig av når innspillingsperioden blir. Det bestemmer værmeldingen og snøforholdene.

- De er bestevennene mine. Vi er litt like typer, og har gjort veldig mye sammen. Jeg gleder meg til å utfordre meg selv, og kjenne på både angst og glede. Jeg regner med det blir litt av begge deler. Det er alltid deilig i etterkant når man har vært litt redd, sier Wexahl de Lange.

Vinnervideo fra akebakken Gjennom konkurransen har leserne sendt inn sine foto- og videobidrag via sosiale medier eller på db.no. Vinnervideoen ble foreviget etter fire forsøk. Du kan se den øverst i saken.

Wexahl de Lange forteller at han er veldig glad i å måke snø, og at han hver vinter samler all snøen i hagen i en akebakke til ungene.

- Jeg tok rattkjelken til den mellomste, og kjørte ned bakken. Tanken var å fortelle mest mulig om meg selv på kortest mulig tid, forteller han.

Hele Norges coronakart