Jobbalarm: Derfor rammes du

Du kan bli syk av jobben.

ASTMA:  10-15 prosent av alle astmatilfeller som oppstår hos voksne skyldes forhold på jobben. Et klassisk eksempel er astma hos bakere, der melet har skylda. Foto: COLOURBOX
ASTMA: 10-15 prosent av alle astmatilfeller som oppstår hos voksne skyldes forhold på jobben. Et klassisk eksempel er astma hos bakere, der melet har skylda. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Arbeidsmiljøet gir fremdeles sykdom og leger må bli flinkere til å melde fra til Arbeidstilsynet enn de er i dag, sier Tor Brøvig Aasen, spesialist i lungesykdom og indremedisin og forfatter av to av artiklene om arbeidsrelatert sykdom som publiseres i Tidsskrift for Den norske legeforening i dag.

- Mange tror nok det må være bevist at det er en sammenheng mellom eksponering og sykdom, men mistanke om arbeidsrelatert sykdom er nok. Terskelen for å melde fra bør være lav, sier han.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer