Jobbflørten ble til et mareritt

I åtte år har Norges eneste stalking-dømte kvinne truet og trakassert familiefaren Asgeir Knudsen (61) og hans nærmeste. Det hele startet som enn jobbflørt, men endte som et mareritt.

FORFULGT: Kvinnen forfulgte og sjikanerte Asgeir Knudsen, samboeren hans og samboerens venninne gjennom åtte år. – Jeg har levd i konstant beredskap, og med frykt for hva hun skal finne på, sier Knudsen. Foto: Jørn Moen og John Terje Pedersen
FORFULGT: Kvinnen forfulgte og sjikanerte Asgeir Knudsen, samboeren hans og samboerens venninne gjennom åtte år. – Jeg har levd i konstant beredskap, og med frykt for hva hun skal finne på, sier Knudsen. Foto: Jørn Moen og John Terje PedersenVis mer

En svensk kvinne sitter på besøksrommet i et norsk kvinnefengsel.

Den 157 centimeter høye damen i 50-åra har oppsatt hår, briller og smiler da hun tar imot Dagbladet.

Hun er eneste kvinne, og en av få personer, som er dømt etter den såkalte stalker-paragrafen i Norge.

Ifølge dommen forfulgte og sjikanerte hun en norsk mann, hans samboer, og samboerens venninne gjennom åtte år. I tillegg til massive brudd på besøks- og kontaktforbudet hun var ilagt. Dette er andre gang hun er dømt og sitter fengslet for å ha sjikanert og forfulgt samme mann.

- Jeg ble sint og såret fordi han mente vi ikke hadde hatt et forhold. Han sa til politiet at jeg var en ukjent kvinne for ham, sier hun.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.