TRENGER REISEMAKKER: Jordan Axani (28) fra Toronto i Canada, har postet et innlegg på reddit.com der han etterlyser en reisekompanjong allerede i desember. Foto: GJENGITT MED TILLATELSE AV JORDAN AXANI
TRENGER REISEMAKKER: Jordan Axani (28) fra Toronto i Canada, har postet et innlegg på reddit.com der han etterlyser en reisekompanjong allerede i desember. Foto: GJENGITT MED TILLATELSE AV JORDAN AXANI Vis mer

Jordan søker kvinne med samme navn som eksen, som vil ha en gratis reise jorda rundt

Men du er mest sannsynlig diskvalifisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): «Heter du Elizabeth Gallagher (og er kanadier)? Har du lyst på en gratis flybillett jorda rundt?»

Slik åpner Jordan Axani (28) fra Toronto i Canada innlegget på reddit.com, der han etterlyser en reisekompanjong allerede i desember.

Men skal du få billetten så du kommer deg på tur med «The trip around the world guy», må du altså hete Elizabeth Gallagher. Og viktig, du må være fra Canada.

Slutt med kjæresten Det er selvsagt ikke uten grunn at etterlysningen er så spesifikk. I mars i år bestilte Axani en romantisk reise i romjula, for seg og sin daværende kjæreste med nettopp navnet Elizabeth Gallagher.

Men så tok forholdet slutt. Axani planlegger fortsatt å reise, men kanskje ikke overraskende blir Eks-Elizabeth hjemme.

Så, nå leter han altså etter ei jente som kan bruke billetten.

Ifølge Axani er det nærmest er umulig å bytte navn på billetten - og det er heller ikke verdt pengene eller hodepinen det vil gi, å begynne å kansellere.

Internetteksplosjon Etter at han la ut etterlysninga for tre dager siden har ikke reaksjonen latt vente på seg. Det han hadde tenkt skulle være en morsom, liten gladsak har rett og slett eksplodert på internett - både i redaksjoner og sosiale medier.

Medier som BBC, Huffington post, CNN, og The Independent er bare noen av mange som har kastet seg over historien.

Selv har han mottatt tusenvis av e-poster fra folk over hele verden. Av disse er mange hundre forespørsler fra media.

Siden det er mye å håndtere for en vanlig fyr i full jobb, er det broren Shaun Axani som svarer når Dagbladet tar kontakt.

- Responsen har vært helt syk. Og positiv. Jordan har fortsatt en vanlig dagjobb, og det har ikke vært fysisk mulig for ham å se igjennom alle e-postene. Jeg bidrar derfor med å svare på noen av henvendelsene, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Vil skifte navn Og dette er ikke tull, bedyrer broren:

SØKER ELIZABETH: Skal du få billetten så du kommer deg på tur med «The trip around the world guy», må du altså hete Elizabeth Gallagher og være fra Canada. Foto: GJENGITT MED TILLATELSE AV JORDAN AXANI
SØKER ELIZABETH: Skal du få billetten så du kommer deg på tur med «The trip around the world guy», må du altså hete Elizabeth Gallagher og være fra Canada. Foto: GJENGITT MED TILLATELSE AV JORDAN AXANI Vis mer

- Det er helt på ordentlig. Men det var ikke ment at det skulle få den oppmerksomheten det har fått. Jordan ville bare sørge for at flybilletten ikke gikk til spille.

Med de strenge begrensningen flyselskapene har, tenkte han at en annen kanadisk Elizabeth Gallagher ville være den eneste personen det ville være mulig å få med på tur.

Ideen ble til Jordan Axani var ute med venner sist lørdag. Og jenter som vil på tur er det mange av, skal vi tro broren:

- Det har vært flere kanadiske Elizabeth Gallagher-e, mange ikke-kanadiske Elizabeth Gallagher-e, og tonnevis med folk som tilbyr seg å endre navn, skriver han.

Reiseruta: Her er reiseruta Elizabeth Gallagher kan vente seg:

21. desember: New York - Milano

28. desember: Praha - Paris

29. desember: Paris - Bangkok

7. januar: Bangkok - New Delhi

8. januar: New Delhi - Toronto (mulig å utvide India-oppholdet hvis begge vil)

Må være kanadisk Men er du en norsk Elizabeth Gallagher hjelper det lite. I så fall må du skifte statsborgerskap raskt:

- Dessverre vil nok norske Elizabeth Gallagher-e bli diskvalifisert så lenge flyselskapene har de strenge retningslinjene de har. Det eneste flyselskapene nå vet er fornavn, etternavn og statsborgerskap, skriver broren Shaun Axani til Dagbladet.

Når det kommer til hvilken Elizabeth Gallagher som blir med på reisen til slutt, spiller alder ingen rolle.

POPULÆR MANN: Etter at Jordan Axani la ut etterlysninga på reddit.com, har ikke reaksjonen latt vente på seg. Det han hadde tenkt skulle være en morsom, liten gladsak har rett og slett eksplodert på internett - både i nyhetsredaksjoner og sosiale medier. Foto: GJENGITT MED TILLATELSE AV JORDAN AXANI
POPULÆR MANN: Etter at Jordan Axani la ut etterlysninga på reddit.com, har ikke reaksjonen latt vente på seg. Det han hadde tenkt skulle være en morsom, liten gladsak har rett og slett eksplodert på internett - både i nyhetsredaksjoner og sosiale medier. Foto: GJENGITT MED TILLATELSE AV JORDAN AXANI Vis mer

- Jordan har ingen alderspreferanser. Han er mer interessert i å gi noen billetten videre så den kan blir brukt, enn å finne den ultimate reisevennen.

Mange har gjort dette til en romantisk historie, forteller han.

- Men hvem vil vel egentlig gå ut å lete etter en kjærligheten med en som har akkurat det samme navnet som en ekskjæreste du har vært sammen med i mange år? spør Shaun, og legger til:

- Vi har ennå ikke snakket om hvordan han skal plukke ut hvem som får være med på turen, men det blir mest sannsynlig den vi føler har mest glede av muligheten til å få være med.

Reisereglement For å finne riktig Elizabeth, har 28-åringen laget noen grunnleggende regler for turen:

1. Han er ikke ute etter å få noe tilbake. Ikke venner, romantikk, narkotika, noen form for handel, eller å ta selfier foran et julemarket i Praha.

Hvis du føler for å betale litt, er det hyggelig - men det eneste Axani faktisk ber om, er at den Elizabeth Gallagher-eren som blir med, nyter turen og blir lykkelig.

2. Dere kan dra sammen og se noen kule ting, eller ikke. Axani understreker at han ikke har noe problemer med at den Elizabeth-en som blir på reisen opplever ting på egen hånd i stedet.

3. Tilbudet gjelder bare flybillettene. Etter at det ble slutt med Elizabeth Gallagher den første, har Axani utsatt videre planlegging av turen. Ingen hoteller, tog eller annet har blitt booket. Han spanderer likevel første runde med vin på JFK.

Slik blir det deg Heter du Elizabeth Gallagher, og har kanadisk pass - husk at du også, mer eller mindre, må innfri disse kravene fra Jordan Axani:

1. Du må være tilregnelig, smart og (forhåpentligvis) interessant.

2. Du har alltid ønsket å reise, men kanskje ikke hatt muligheten eller penger til å se så mye av verden.

3. Igjen, du må hete Elizabeth Gallagher, og ha et kanadisk pass.

4. Du må være klar for en ganske spontan opplevelse, som en dag kan bli en eventyrlig historie du forteller barnebarna.

5. Gjøre noe godt for noen. Jordan Axani forteller han har vært heldig i livet, og dette er hans måte å gi noe tilbake på. Du må gjøre det samme en dag.

Innfrir du kravene, og er du fortsatt interessert? Send en e-post til herr Axani på: jaxani@gmail.com.

Er du bare nysgjerrig på hvordan jakten på den neste Elizabeth Gallagher ender, kan du følge @jordanaxani på Twitter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer