Du leser nå Dagbladet Pluss

Josefin ble alkoholiker som 20-åring

Josefin (29) vokste opp med frie tøyler. - Jeg har våknet i utallige senger uten å ha peiling på hvordan jeg har havnet der og med hvem, sier hun. Så kom vendepunktet.

Startet tidlig: - Den første spritslurken spredte en varm og deilig følelse i kroppen og fjernet all angst, sier Josefin Dahlberg, som hadde problemer med alkohol allerede som tenåring. Foto: Thomas Hjertén.
Startet tidlig: - Den første spritslurken spredte en varm og deilig følelse i kroppen og fjernet all angst, sier Josefin Dahlberg, som hadde problemer med alkohol allerede som tenåring. Foto: Thomas Hjertén.Vis mer

Josefin Dahlberg, 29 år, kommer inn til lunsj på Södermalm i Stockholm med sin lille elskling på armen, dvergpuddelen Moon.

Livsstilsblogger som hun er så er hun kledd i en lang hippiekjole, skipslue på hodet og mengder med små smykker.

Ikke mange vet at bak det perfekte ytre bodde det en ødelagt sjel som bare fikk ro med alkohol.

- Jeg levde på den første klunken og tida fram til blackouten, som nesten alltid kom. Jeg har våknet i utallige senger uten å ha peiling på hvordan jeg har kommet meg dit og med hvem, sier hun og skutter seg over minnene.

- Jeg må ha hatt det så dårlig at jeg ikke engang tenkte at det var vanskelig og slitsomt.

Josefin havnet i dårlig selskap. Det begynte da hun bodde på Dalarö utenfor Stockholm, sammen med moren sin og to søstre.