Jukselappen du bør ha på kjøkkenet

Smart om du mangler vekt eller mål.

VEKTLØS? Du kommer langt med et litermål, og en viss basiskunnskap om hvordan du regner om ulike ingredienser fra vekt til volum. Foto: ALL OVER PRESS
VEKTLØS? Du kommer langt med et litermål, og en viss basiskunnskap om hvordan du regner om ulike ingredienser fra vekt til volum. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Selv om vi elsker å lage mat er det bare å innrømme at vi ikke har så mye tid som vi skulle ønske i hverdagen. Så hva gjør vi, når vi står der, uten noen som helst hjelpemidler? Vi jukser.

Du bør riktignok styre unna oppskriftene som krever størst presisjon, men her er knepene vi ofte tyr til når vi står på hytten og lurer på akkurat hvor mange desiliter som går i kaffekoppen.

Dropp hele problemstillingen, og invester i et kombinert vekt og litermål.

Bruk rømmebeger og melkekartong Flere meieriprodusenter har merket beger og kartonger som angir desiliter på pakken. Dette gjelder blant annet flere av begerne fra Tine, og melk fra Q-meieriene.

Er det ikke mål på siden? Da trenger du både et rømme- eller yoghurtbeger og en melkekartong, samt to like glass eller kopper.

Trenger du tre desiliter, er det bare å bruke rømmebegeret. (Husk at det aldri er fylt helt opp.)

For å finne hvor mye én desiliter er, fyller du opp melkekartongen med vann. Fyll opp rømmebegeret tre ganger. Det du har igjen i melkekartongen skal da tilsvare en desiliter. Hell oppi et glass, og så bruker du det andre glasset for å måle opp én og én desiliter av det du trenger. Bare sett dem ved siden av hverandre, og hell opp i det tomme glasset til de er på linje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer