Jul på amerikansk

Amerikanerne kan det der med småkaker. Her er to julefavoritter fra over there!

SLIPPER Å PYNTE: Sukkerkakene kommer ut av ovnen ferdig pyntet. Genialt! Foto: Astrid Waller
SLIPPER Å PYNTE: Sukkerkakene kommer ut av ovnen ferdig pyntet. Genialt! Foto: Astrid WallerVis mer

Barn elsker å bake, og ikke minst smake. Men det er vel bare de færreste av oss som holder oss til de tradisjonelle sju slagene. Mange velger nye slag, og gjerne småkaker og konfekt som faktisk blir spist opp.

Da vi skulle finne årets barnefavoritter, så vi til USA. Amerikanerne er gode på alt som er søtt, og kakene under er ingen unntak. Begge har det sympatiske fellestrekket at de er enkle å lage og dermed sparer deg for tid.

Man må bare elske kaker som kommer ut av ovnen ferdig pyntet!

Under finner du de to oppskriftene:

AMERIKANSKE SUKKERKAKER
Det nest beste med disse småkakene, er at de kommer ut av ovnen ferdig pyntet. Det beste er at de smaker godt.

Ingredisenser:
125 g smør
2,5 dl sukker
1 ss melk
1 ts vaniljesukker
2 stk egg
2 ts bakepulver
1 knivsodd salt
5 dl hvetemel
farget perlesukker til pynt

Fremgangsmåte:
Dette er amerikanernes versjon av våre kakemenn. Strør du dem med farget perlesukker (fås i assorterte dagligvarer eller Cacas.no), kommer de ferdig pyntet ut av ovnen.

Skill eggene, visp eggeplommene lett sammen og eggehvitene stive.

Bland det tørre.

Rør smør og sukker hvitt, tilsett eggeplommene, melblandingen, melk og de stivpiskede eggehvitene. Rør til alt er blandet, og sett deigen kaldt i minst en halvtime.

Kjevle deige og stikk ut figurer. Ha på stekeplate med bakepapir, og strø på farget perlesukker.

Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter.

Tips:
Deigen er porøs og kan være vanskelig å jobbe med hvis den ikke er helt kald. Små barn som synes det er vanskelig å kjevle, kan trille små kuler av deigen i stedet. Trykk kulene flate med en gaffel, strø på perlesukker og stek som vanlig.

RICE KRISPIE TREATS eller CHEERIO-HO-HOS For amerikanske barn er Rice Krispie treats et begrep. Du kan også bruke annen frokostblanding, som Cheerios.

Ingredienser:
3 ss usaltet smør
1 pose (ca 40 stk) marshmallow
8 dl cheerios havre, eller rice krispies

Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en stor kjele på middels varme. Tilsett marshmallows, og rør til alle er helt smeltet. ha i Cheerios/Rice Krispies og bland til alle er dekket av marshmallows.

Smør en liten form godt med smeltet smør eller formfett (dette er viktig, blandingen er forferdelig klistrete). Press blandingen i formen.

og skjær i passe store biter. Smaker best samme dag.

Tips:
Tilsett gjerne kakepynt om du vil ha fargerike kaker. Trø i såfall formen med pynt før du har blandingen oppi, og topp med pynt etterpå.

Har du prøvd oppskriftene, kanskje med din egen lille vri? Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

SØTT OG METTENDE: Frokostblandingen blir supersøt av marshmallows, men metter fortsatt i magen. Kakepynt gir snacksen farge. Foto: Astrid Waller
SØTT OG METTENDE: Frokostblandingen blir supersøt av marshmallows, men metter fortsatt i magen. Kakepynt gir snacksen farge. Foto: Astrid Waller Vis mer