- Jula er ekstra vanskelig for barn som lever i en tøff hverdag

Noen gleder seg bare til jula er over.

SÅRBARE BARN: -Urovekkende mange barn lever med store utfordringer i oppveksten. Dette gjør dem ekstra sårbare i jula, sier Kristin Oudmayer i Unicef.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SÅRBARE BARN: -Urovekkende mange barn lever med store utfordringer i oppveksten. Dette gjør dem ekstra sårbare i jula, sier Kristin Oudmayer i Unicef. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - De fleste barn i Norge har det godt og den materielle velstanden er stor. Likevel er det urovekkende mange barn som lever med store utfordringer deler av eller hele oppveksten sin, sier Kristin Oudmayer i Unicef Norge.

Oudmayer leder prosjektet «Du kan være Den ene»  og jobber for å inspirere alle voksne på barns arenaer til å se og inkludere sårbare barn i sitt nærmiljø.

Disse utfordringene gjør mange barn ekstra sårbare, påpeker hun. Noen risikerer å falle utenfor fellesskapet, og mange står også i fare for å få svekket muligheten til god fysisk og psykisk helse.

Inkludere barn - Prosjektet «Den ene» bygger på forskning som viser at man ved å forebygge tidlig kan unngå at atferdsforstyrrelser og symptomer på psykisk sykdom blir kroniske, sier hun.

Forskningen viser også at barn og unge som strever hele eller deler av sin oppvekst, men som senere klarer seg, svært ofte har hatt tilknytning til en voksenperson som har utgjort en forskjell.

Forsterke problemer Enkelte perioder i løpet av året kan ensomheten og følelsen av annerledeshet kjennes ekstra sterk, fastslår hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer