Ferie

Jula er høytid for REISE-SHOPPING

Vi svir av hundrevis av millioner på ferie-bestillinger i juleuka.

HØYSESONG: Svært mange bestiller sommerferien sin i løpet av juleuka. Da er tilbudene flest og prisene gjerne lavest. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
HØYSESONG: Svært mange bestiller sommerferien sin i løpet av juleuka. Da er tilbudene flest og prisene gjerne lavest. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): - Julen er jo den tiden da familiene samles og gjerne kan drømme seg litt bort sammen. Man har god tid til å finne noe som passer alle. Ved å bestille en reise i fellesskap, får de også noe å glede seg til sammen, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i reiseselskapet TUI til Dagbladet.

TUI regner med å selge reiser for 50 millioner bare i juleuka, og forventer 400 000 besøk på nettsidene sine.

- Gjennomsnttsprisen per person ligger på omlag 20 000 kroner, sier Aspengren, som mener kundene er smarte som bestiller reiser for neste år allerede nå.

- Det er veldig lurt å bestille reiser i desember og januar. Da er prisene gjerne gode, og utvalget er absolutt best, sier hun.

Spania, Hellas og Kroatia

EN MILLION REISER: Ifølge analysene reiseselskapet Apollo har gjort, vil nordmenn kjøpe over en million pakketurer i 2017. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
EN MILLION REISER: Ifølge analysene reiseselskapet Apollo har gjort, vil nordmenn kjøpe over en million pakketurer i 2017. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Også reiseselskapet Apollo forventer stor pågang i jula.

- Ifølge våre egne beregninger, kommer vi til å omsette for 70-80 millioner i romjula, sier PR- og kommunikasjonsansvarlig Beatriz Rivera til Dagbladet.

- I høytiden samles familien, og det er blitt en fin tradisjon å benytte muligheten til å planlegge den neste store familieferien sammen.

Mange bestiller sommerferien allerede nå, og i alle reiseselskapene er det ikke overraskende Spania, Hellas og Kroatia som peker seg ut som de store favorittene.

En million reiser

Ving Norge har selvsagt også merket at trafikken er enorm i julehøytiden, og setter inn ekstra personale i romjula for å betjene kundene.

- Vi regner med å selge 32 000 reiser de neste ukene, sier Elisabeth Larsen-Vonstet til Dagbladet.

Ifølge Apolos analyser vil nordmenn kjøpe litt over en million pakketurer i 2017.

Mange av dem selges den kommende uka.