Julegavene kan være viktigere enn du tror. Her er rådene for skikk og bruk

At man slutter å gi gaver kan være et tegn på at båndene er i ferd med å glippe.

VIKTIG FOR Å OVERLEVE: Å gi gaver har alltid vært viktig for mennesket for å bevare allianser og relasjoner. Foto: NTB Scanpix
VIKTIG FOR Å OVERLEVE: Å gi gaver har alltid vært viktig for mennesket for å bevare allianser og relasjoner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- Vi har alle folk rundt oss som vi ikke har lyst til å gi gave til. Det er ikke alltid man har lyst til å gi gave til for eksempel pappas nye kone. Det er her skikk og bruk kommer inn, sier Nina Ronæs, høyskolelektor ved institutt for Markedsføring ved BI med forbrukeradferd som område.

Så står man der igjen. Midt i folkevrimmelen på et kjøpesenter, svett i alt for varmt yttertøy og det er bare noen få dager igjen til jul. Selv om man gleder seg til å gi bort den perfekte gaven, kan gaver også gi negative følelser.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer