Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Julegavene mange aldri får nok av

Undervurdert under treet.

FURTEBU ELLER KVALITETSTID?: Noen av oss får aldri nok verktøy. Og vi ønsker oss alltid mer til jul. Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO
FURTEBU ELLER KVALITETSTID?: Noen av oss får aldri nok verktøy. Og vi ønsker oss alltid mer til jul. Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO Vis mer

Dinside Verktøy er alltid populær julegave til de som er eller har ambisjoner om å bli selvhjulpne når noe skal fikses. Men det er mange slags verktøy, og ambisjonene varierer også.

Dinside har testet forskjellige verktøy i løpet av året, i mange prisklasser og for mange bruksområder. Her er noen av våre anbefalinger.

Liker bedre å mekke på kjøkkenet? Harde pakker fra 100 til 10.000 Dinside kan anbefale.

Slagtrekkere Et av de verktøyene som fikk mest oppmerksomhet på Dinside i fjor var slagtrekkeren. Dette verktøyet må ikke forveksles med slagdrill, som er en boremaskin som slår murbor inn i veggen når du presser på.

En slagtrekker er bare laget for å skru, og den kan håndtere hele spekteret av skruoppgaver. Når det blir tungt å skru slår maskinen i skruretningen, på samme måte som muttertrekkeren på bilverkstedet.

Dermed slipper du å holde igjen maskinen. Med en drill må du bruke like mye kraft på å holde igjen maskinen som maskinen bruker på å skru inn skruen. Det kan bli hardt i lengden.

Vi har testet flere slagtrekkere. Vi testet fem rimelige utgaver i denne testen, senere testet vi ytterligere fem, du finner testen i denne artikkelen.

Vi har også testet en børsteløs slagtrekker med kombinert pipe- og bitsfeste.

Bajonettsag Skal du sage små trær i hagen, rive lettvegg eller sage andre ting effektivt hvor resultatet ikke behøver å være pent? Da er bajonettsagen det perfekte verktøy. Vi har testet en modell fra Stanley.

Skruautomat Skal du innrede kjeller, bygge terrasse eller utebod og skru inn hundrevis av skruer? Da er skruautomaten det perfekte verktøy. Skruene sitter på bånd og du behøver bare å trykke inn knappen, plassere verktøyet der skruen skal sitte, dytte inn og resten går omtrent av seg selv.

Neste skrue trekkes automatisk fram, og det tar bare et par - tre sekunder for hver skrue. Et utrolig arbeidsbesparende verktøy!

SLAGTREKKERE: Det er en fordel at maskinen er kort. Da kommer man lettere til.Dette er rimelilge slagtrekkere fra en av Dinsides tester. Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO
SLAGTREKKERE: Det er en fordel at maskinen er kort. Da kommer man lettere til.Dette er rimelilge slagtrekkere fra en av Dinsides tester. Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO Vis mer

Vi har skrevet om skruautomater i denne artikkelen, og har senere testet en lett skruautomat fra Bosch.

Til den som skal male Å male med rulle er mer effektivt enn med pensel, men kan det gjøres enda mer effektivt? Vi testet to forskjellige maleruller som skulle gjøre jobben enklere.

Et annet alternativ er sprøytemaling. Men er det mulig å sprøytemale vegger og tak innendørs uten at det bare blir gris?

Vi testet og ble faktisk svært fornøyde både med maskinen og resultatet.

Gator grip Den skal kunne erstatte en mengde piper og kan i tillegg skru inn "umulige" kroker.

Vi har testet Gator grip. Det var en hyggelig overraskelse.

Dremel micro, Trio, DSM20 Dremel er mest kjent for sine små roterende verktøy som kan file, slipe, bore og pusse, med tilbehør for de fleste tenkelige og utenkelige oppgaver.

Vi har testet Dremel micro, den nyeste batterimodellen, men Dremel har også annet smart verktøy. Skal du kappe i metall, plast eller tre er DSM20 en blanding av stikksag og vinkelsliper, med utmerket kontroll og utallige bruksmuligheter.

Verktøysett De som starter på bar bakke kan starte med et verktøysett. Det finnes mange utgaver i flere prisklasser. For noen få hundrelapper får du det du trenger mest og litt til. Mange av verktøysettene har skrutrekkere med utbyttbare bits.

Det er billigere og mer praktisk enn mange skrutrekkere, men bits er små og blir lett borte.

Derfor er det gunstig å ha en liten og en litt middels stjernetrekker (Pozi 1 og Pozi 2) og kanskje en middels og en liten flat skrutrekker også hvis du flytter inn i en eldre bolig.

Flytte? Her er det du trenger

Lasermåler, vater For den som har «alt» kan en lasermåler være det som mangler. De kommer i enkle varianter og i mer avanserte. Vi har testet en lasermåler med tilhørende vater, som kan brukes hver for seg eller sammen. Da måler du avvik ned til en tiendedels grad.

SPARER MYE TID: Med en børsteløs skruautomat blir skrujobben betydelig enklere. Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO
SPARER MYE TID: Med en børsteløs skruautomat blir skrujobben betydelig enklere. Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

GJORDE JOBBEN: Og den fungerte utmerket i drillen! Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO
GJORDE JOBBEN: Og den fungerte utmerket i drillen! Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO Vis mer