Kaja glemmer kreften med musikk

Kaja (4) har hjernekreft med store smerter, men med musikkterapi glemmer hun smertene.

GLEMMER SMERTENE: Kaja (4) har hjernekreft og må ta cellegift ofte. Å være i musikkrommet gjør at hun glemmer at hun har vondt i kroppen.  Foto: Anne Elisabeth Næss
GLEMMER SMERTENE: Kaja (4) har hjernekreft og må ta cellegift ofte. Å være i musikkrommet gjør at hun glemmer at hun har vondt i kroppen. Foto: Anne Elisabeth Næss Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På et eget musikkrom på Ullevål sykehus er det dekket fra gulv til tak med trommesett, piano, tre gitarer og et triangel. Inn døra kommer 4 år gamle Kaja som har hjernekreft. Gjøvik-jenta har brukt musikkrommet jevnlig siden hun ble innlagt for første gang i fjor høst.

Denne morgenen har Kaja ligget i narkose for å få cellegift, og hun har kun vært våken noen timer. Pappa Geir Liakleiv forteller at datteren har hatt vondt i magen i etterkant av narkosen.

Først da hun fikk tilbud om å få komme til musikkrommet, forsvant smertene. Eller hun glemte å tenke på magen og det som var vondt.

Helse i hver tone Siv Merete G. Kvalbein spiller gitar med Kaja og synger lavt med henne.

Hun er musikkterapeut ved Barnesenteret på Ullevål, Oslo universitetssykehus. Jobben hennes er å bruke musikk i en terapeutisk sammenheng. Sagt med andre ord handler det om å bruke musikk til det beste for helsen.

Arbeidsoppgavene er mange. Hun spiller og synger for barn som er født for tidlig og lærer foreldrene å synge for barna sine. Hun inspirerer og underviser barn og ungdom i å bruke musikk for å flytte tanker vekk fra fortvilelse og sykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer