Kaja trente for mye, kastet opp, og trente litt til. Nå får hun hjelp av en ny metode

Når flere lider av spiseforstyrrelser, trengs flere behandlingstilbud, mener forskere. De vil gjøre behandlingen lettere tilgjengelig.

GLAD I Å TRENE:  Kaja Marlene Nilseng (30), trente altfor mye, kastet opp og trente litt til. Nå har hun igjen funnet glede i treninga gjennom et nytt behandlingsopplegg. Her sammen med trenings- og kostholdsveileder Therese F. Mathisen (t.v). Foto: Bjørn Langsem
GLAD I Å TRENE: Kaja Marlene Nilseng (30), trente altfor mye, kastet opp og trente litt til. Nå har hun igjen funnet glede i treninga gjennom et nytt behandlingsopplegg. Her sammen med trenings- og kostholdsveileder Therese F. Mathisen (t.v). Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

[teaser]Hildegunn Håkenrud (33) og Kaja Marlene Nilseng (30) har begge slitt med spiseforstyrrelser siden tidlig i tenåra.

Dagbladet møter dem ved Norges idrettshøgskole i Oslo. Her har de vært med på et forskningsprosjekt på en ny type behandling mot spiseforstyrrelser. Håkenrud har nå fått behandlingen kognitiv atferdspsykologi, psykologsamtaler i grupper, og Nilseng har fått kostholds- og treningsveiledning. I desember ble behandlingen avsluttet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer