GLAD I Å TRENE:  Kaja Marlene Nilseng (30), trente altfor mye, kastet opp og trente litt til. Nå har hun igjen funnet glede i treninga gjennom et nytt behandlingsopplegg. Her sammen med trenings- og kostholdsveileder Therese F. Mathisen (t.v). Foto: Bjørn Langsem
GLAD I Å TRENE: Kaja Marlene Nilseng (30), trente altfor mye, kastet opp og trente litt til. Nå har hun igjen funnet glede i treninga gjennom et nytt behandlingsopplegg. Her sammen med trenings- og kostholdsveileder Therese F. Mathisen (t.v). Foto: Bjørn LangsemVis mer

Kaja trente for mye, kastet opp, og trente litt til. Nå får hun hjelp av en ny metode

Når flere lider av spiseforstyrrelser, trengs flere behandlingstilbud, mener forskere. De vil gjøre behandlingen lettere tilgjengelig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

[teaser]Hildegunn Håkenrud (33) og Kaja Marlene Nilseng (30) har begge slitt med spiseforstyrrelser siden tidlig i tenåra.

Dagbladet møter dem ved Norges idrettshøgskole i Oslo. Her har de vært med på et forskningsprosjekt på en ny type behandling mot spiseforstyrrelser. Håkenrud har nå fått behandlingen kognitiv atferdspsykologi, psykologsamtaler i grupper, og Nilseng har fått kostholds- og treningsveiledning. I desember ble behandlingen avsluttet.

—Vil du si at du er frisk nå?

—Nei, begrepet frisk og syk blir helt feil for min del. Dette er en del av meg og en utfordring jeg må fortsette å jobbe med. Jeg tenker ikke på det som at jeg skal bli frisk, jeg skal ha gode måter å håndtere det på, sier Håkenrud.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn