Kaja trente for mye, kastet opp, og trente litt til. Nå får hun hjelp av en ny metode

Når flere lider av spiseforstyrrelser, trengs flere behandlingstilbud, mener forskere. De vil gjøre behandlingen lettere tilgjengelig.

GLAD I Å TRENE:  Kaja Marlene Nilseng (30), trente altfor mye, kastet opp og trente litt til. Nå har hun igjen funnet glede i treninga gjennom et nytt behandlingsopplegg. Her sammen med trenings- og kostholdsveileder Therese F. Mathisen (t.v). Foto: Bjørn Langsem
GLAD I Å TRENE: Kaja Marlene Nilseng (30), trente altfor mye, kastet opp og trente litt til. Nå har hun igjen funnet glede i treninga gjennom et nytt behandlingsopplegg. Her sammen med trenings- og kostholdsveileder Therese F. Mathisen (t.v). Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

[teaser]Hildegunn Håkenrud (33) og Kaja Marlene Nilseng (30) har begge slitt med spiseforstyrrelser siden tidlig i tenåra.

Dagbladet møter dem ved Norges idrettshøgskole i Oslo. Her har de vært med på et forskningsprosjekt på en ny type behandling mot spiseforstyrrelser. Håkenrud har nå fått behandlingen kognitiv atferdspsykologi, psykologsamtaler i grupper, og Nilseng har fått kostholds- og treningsveiledning. I desember ble behandlingen avsluttet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer