KREMMÅNED: Det er varmere i lufta og festdagene står i kø. Klart vi har lov til å spise kake i mai. Foto: MATPRAT.NO
KREMMÅNED: Det er varmere i lufta og festdagene står i kø. Klart vi har lov til å spise kake i mai. Foto: MATPRAT.NOVis mer

Kaker og kremer som sikrer suksessen

Ostekake, daimkake og suksessterte favoritter på bordet.

• Flere matsaker på db.no/mat
Dagblad-kokk Karla Siverts kan ikke få noe bedre enn pappas daimkake.

Andre kake-elskere får først vondt i vilje-muskelen når en kremete ostekake blir båret inn.

PAPPAS DAIMKAKE:  Favorittkaka til Dagblad-kokk Karla Siverts. Foto: METTE MØLLER
PAPPAS DAIMKAKE: Favorittkaka til Dagblad-kokk Karla Siverts. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Skal vi dømme etter antall norske google-søk på kaker, er det likevel den gule drømmen suksessterte som ligger på den absolutte kaketoppen.

KLASSISK OSTEKAKE: Passe syrlig, deilig kremete, men ikke for tung. Foto: METTE MØLLER
KLASSISK OSTEKAKE: Passe syrlig, deilig kremete, men ikke for tung. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Uansett: De tre kakene vi her bringer oppskrift på burde sikre suksessen, hvilken anledning det enn måtte være.

Superenkel Karlas favorittkake er superenkel å lage.

SIKKER SUKSESS: Mandlene, kremen og eggeplommene gjør suksessterte til en favoritt. Foto:MATPRAT.NO
SIKKER SUKSESS: Mandlene, kremen og eggeplommene gjør suksessterte til en favoritt. Foto:MATPRAT.NO Vis mer

-De som ikke har prøvd den før kan trygt teste ut denne oppskriften, sier hun.

En klassisk ostekake slår heller aldri feil. Vår variant her er den bakte amerikanske. Den er en favoritt særlig hos dem som liker det kremete og syrlig med en lett topping.

Denne kaka er ikke for tung og har en deilig friskhet, takket være sitronen.

skal du lage mye mat og har en litt kronglete logistikk er kaka rene gavepakkebn. Den kan baker flere dager i forveien - og blir faktisk bedre av å stå.