Kalles et «ikon», og har overlevd krig, kjærlighet og politiske skandaler

Er et av verdens første luksushoteller.

FORNEMNT: Hver centimeter av luksushotellet er pusset opp. Her fra inngangen med kuppeltak i gull. Foto: HOTEL D'ANGLETERRE
FORNEMNT: Hver centimeter av luksushotellet er pusset opp. Her fra inngangen med kuppeltak i gull. Foto: HOTEL D'ANGLETERRE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Hotel d'Angleterre har vært landemerke i København i 250 år. De siste to åra har det legendariske hotellet på Kongens Nytorv vært stengt for en skikkelig makeover.

Gjenåpningen har vært utsatt flere ganger og spenningen har vært stor, men nå er hotellet åpent igjen, i første omgang 35 nyoppussede rom og suiter, ytterligere 55 rom og suiter kommer i august.

Selvfølgelig finner du også spa, basseng, restaurant og champagnebar på hotellet regnet som Danmarks mest fornemme.

Engelsk klubb Det legendariske hotellet ble i sin tid bygd som palass for storkansler Frederik Ahlefeldt. Etterhvert ble det gjort om til et av verdens første luksushoteller. Navnet d'Angleterre har sammenheng med at «Den engelske Klub» holdt til her.

Hotellet blir gjerne kalt «ikon» og «historisk landemerke». Det duger som vanlig landemerke også. Finner du d'Angleterre, finner du Strøget og Nyhavn også.

Hvor vellykket milliardinvesteringen er, vil vise seg. På Tripadvisor ligger foreløpig åtte anmeldelser. Fire er positive, de andre litt lunkne. De siste dagene er det også meldt om økonomisk krangel og byggestopp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer