Kalles Prahas lillesøster og det neste Berlin, og er en av Europas billigste byer

Er lett å glemme at byen også har en mørkere historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise. 

(Magasinet Reiselyst): Det er fort gjort å forelske seg i Vilnius, omtalt som både Prahas lillesøster og det neste Berlin. I tillegg er den en av Europas billigste storbyer.

Gamlebyen i sentrum av Vilnius er en av Europas største og har fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Her er storslagne, vakre bygninger og brusteinsbelagte gater - side om side med luksuriøse restauranter, barer og butikker.

Mye har skjedd med Litauens hovedstad siden frigjøringskampen i 1990-91. Der du for ti år siden knapt fikk en kopp kaffe med melk, er det i dag latte, mokka og machiatto på de fleste menyer.

Vilnius var europeisk kulturhovedstad i 2009, noe som satte fart i byplanlegging, utvikling og det kulturelle tilbudet. Men prisnivået - det henger igjen i en annen tid.

Blant Europas billigste På lista over hvilke steder i verden som er dyrest å bo, World Cost of Living Index, ligger fire av de sju dyreste byene i Norge mens Vilnius havner på en langt triveligere 289. plass.

De norske byene har et relativt kostnadsnivå rundt 150, Vilnius på 60. Altså er Norge 2,5 ganger dyrere i snitt. Men mange hverdagsvarer er enda rimeligere:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer