Kamufler skapveggen med tapet

Hvite, kjedelige skap som går helt opp til taket? Finn et sprekt tapet og lag en skapvegg. Vi viser deg hvordan.

GJØR DET SELV: Dørene til garderobeskapet er kledd med  blomstertapet, som nesten kamuflerer dørene og skaper en spennende effekt i rommet. Lett hvis du kan oppskriften. FOTO: Espen Grønli
GJØR DET SELV: Dørene til garderobeskapet er kledd med blomstertapet, som nesten kamuflerer dørene og skaper en spennende effekt i rommet. Lett hvis du kan oppskriften. FOTO: Espen Grønli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss ønsker et interiør som er inspirerende og personlig. Store skapdører kan ofte bli for dominerende og mange ønsker å gjøre dem mest mulig diskret.

Line Norling har tapetsert sin skapvegg, og hun brukte et tykt magnoliablomstret papirtapet på skapfrontene da hun pusset opp soverommet. Det er først og fremst fibertapet eller kraftig papirtapet som egner seg til denne type tapetsering.

Velger du en mønstret tapet, er det et par hensyn å ta.

Har tapetet et repeterende mønster, krever det nøyaktighet og planlegging, presiserer Line.

Skarpe kanter

Hun brukte spesialtilpassende MDF-plater med skarpe kanter som fronter. Line tror det kan være vanskelig å sette denne type tapet på dører med avrundede kanter. Kantene malte hun på forhånd i en farge som matcher tapetet.

- Ta døren av skapet og lim på tapetet mens den ligger på gulvet. Jeg brukte et tapet hvor underlaget skulle påføres lim, noe som lettet arbeidet. Deretter snudde jeg døren med forsiden ned og skar vekk det overskytende tapetet langs skapdøren med sylskarp tapetkniv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer