Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Kan bli perfekt for norske avgifter

Hyundai overrasker med turbo og kul design.

SPORTSLIG: Om i20 Coupé bli i nærheten av skissen, kan dette bli en hot billig ungdomsbil. Illustrasjon: HYUNDAI
SPORTSLIG: Om i20 Coupé bli i nærheten av skissen, kan dette bli en hot billig ungdomsbil. Illustrasjon: HYUNDAI Vis mer

Dinside Hyundai har akkurat lansert sin nye i20, men foreløpig med beskjeden motorisering.

Den blir tilgjengelig med både 100 og 120 hester, ikke helt ulikt Ford Fiesta med tresylindret énliter.

Les også: Audi med tre sylindre.

Todørs sportskompakt I den forbindelse viste de en skisse laget av designavdelingen i Russelsheim. Denne viser en ny Coupé, som baseres på helt nye i20.

Den kommer imidlertid ikke til å dele en eneste karosseridel. Den får en helt annen fremtoning, selv om den garantert får mer dekk, enn de to rundene med gaffa som er vist på bildene.

Nye vinterdekk? Her er årets beste

Kvikkas Én liter og 120 hester høres kanskje ikke alt for imponerende ut, men ser man på vekta på nye i20, kan dette likevel bli et svært hyggelig bekjentskap.

LAVERE OG BREDERE: Myet tyder på at svært få karosserideler blir felles med 5-dørsmodellen. Illustrasjon: HYUNDAI
LAVERE OG BREDERE: Myet tyder på at svært få karosserideler blir felles med 5-dørsmodellen. Illustrasjon: HYUNDAI Vis mer

Med en vekt godt under 1.000 kilo tåler den helt klart sammenligning med gamle ikoner som VW Golf 1 GTI og Peugeot 205 GTI.

Med en effektiv turbomotor får man også et dreiemoment på 172 Nm. Ford har en direkte konkurrent med sin kraftig trimmede Ford Fiesta Red/Black Edition med trimmet tresylindret enliters motor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling