+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Kan få kronisk hodepine om du tar smertestillende for ofte

- De aller fleste tar dessverre hånd om hodepinen på egenhånd.

HODEPINE: Ipsos MMI har på oppdrag for Dagbladet undersøkt nordmenns medisinbruk. Hele 89 prosent svarer at de bruker smertestillende medikamenter - flesteparten for å dempe hodepine. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
HODEPINE: Ipsos MMI har på oppdrag for Dagbladet undersøkt nordmenns medisinbruk. Hele 89 prosent svarer at de bruker smertestillende medikamenter - flesteparten for å dempe hodepine. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

(Dagbladet): Spenninger i nakken, trykk i tinningene og dunkende smerter. Alle har vi opplevd en eller flere former for hodepine. Den kommer ofte snikende med stress, for lite søvn, for mye alkohol eller når vi har glemt å spise og drikke.

- En hodepine er kronisk dersom du har smerter 15 dager eller mer i måneden. Den aller vanligste formen for dette er spenningshodepine, forteller Jon-Anker Zwart, professor i nevrologi ved Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo.

Mellom 2 og 5 prosent av befolkningen lider av kronisk hodepine. Her kan både stress, mangel på fysisk aktivitet, dårlig søvn, kostholdsvaner eller alkohol være en trigger.

I en sommerundersøkelse utført av Ipsos MMI, svarer godt over halvparten at de tar smertestillende nettopp for å lindre hodepine. Hyppigst er pillebruken blant kvinner og unge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.