Du leser nå Dagbladet Pluss
HODEPINE: Ipsos MMI har på oppdrag for Dagbladet undersøkt nordmenns medisinbruk. Hele 89 prosent svarer at de bruker smertestillende medikamenter - flesteparten for å dempe hodepine. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
HODEPINE: Ipsos MMI har på oppdrag for Dagbladet undersøkt nordmenns medisinbruk. Hele 89 prosent svarer at de bruker smertestillende medikamenter - flesteparten for å dempe hodepine. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Kan få kronisk hodepine om du tar smertestillende for ofte

- De aller fleste tar dessverre hånd om hodepinen på egenhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Spenninger i nakken, trykk i tinningene og dunkende smerter. Alle har vi opplevd en eller flere former for hodepine. Den kommer ofte snikende med stress, for lite søvn, for mye alkohol eller når vi har glemt å spise og drikke.

- En hodepine er kronisk dersom du har smerter 15 dager eller mer i måneden. Den aller vanligste formen for dette er spenningshodepine, forteller Jon-Anker Zwart, professor i nevrologi ved Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer